Første nordmann pågrepet i Strömstad

En av nordmennene som ble pågrepet av svensk politi i Strömstad skjærtorsdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
En av nordmennene som ble pågrepet av svensk politi i Strömstad skjærtorsdag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix

Rett før klokka 11 skjærtorsdag ble den første nordmannen pågrepet i Strömstad. Han skal ha utøvd vold mot en tjenestemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Nå kommer han til å sitte i arresten til han kvikner til, så vil han bli avhørt, forteller områdesjef i politiet i Strömstad, Henrik Rörberg, til TV 2.

I tillegg til den arresterte nordmannen er rundt 15 nordmenn puttet i fyllearresten.

Rörberg betegner ellers dagen som rolig så langt.

Urinering og flaskekasting

Skjærtorsdag formiddag måtte politiet i Follo gripe inn mot rånernes urinering og uro.

Det var rett før klokka ti at en politipatrulje i Vestby kom over sju-åtte biler med det som omtales som rånere på vei mot Strömstad. Samtlige ble bortvist fra stedet på grunn av uro, fyll og urinering, opplyser operasjonsleder Øyvind Thoresen i Follo politidistrikt.

Omtrent samtidig meldte en person om at vedkommende var blitt forbikjørt av en «kortesje» med rånere i Eidsberg. På en av bilene satt det folk på taket, og en av disse kastet ei flaske som ødela vedkommendes frontrute.

Ekstra styrker

Flere titalls politimenn fra store deler av Vest-Sverige er blitt kalt til Strömstad skjærtorsdag. Store politistyrker i kombinasjon med stengte systembolag har de siste årene bidratt til å dempe bråket og redusere slagsmål, fyllekjøring, ruteknusing og andre ubehageligheter.

Norsk politi er torsdag på plass i Sverige. Når rånerne vender tilbake til Norge torsdag kveld, vil svenske tjenestemenn bistå sine norske kolleger. De svenske politifolkene har for første gang fått begrenset politimyndighet og kan i år delta i pågripelser, melder NRK.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy