Macho-leir for «feminine gutter»

Myndighetene i den malaysiske delstaten Terengganu sender «feminine gutter» på omskoleringsleire. Kart: Google Maps.
Myndighetene i den malaysiske delstaten Terengganu sender «feminine gutter» på omskoleringsleire. Kart: Google Maps.

Et utdanningsdepartement i en malaysisk delstat har begynt å sende «feminine gutter» til en spesialleir for å endre adferden deres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lærere og aktivister er opprørt over praksisen, melder CNN.

Utdanningsdepartementet i delstaten Terengganu plukket ut 66 gutter til leiren denne måneden. Leiren er del av et program som skal «hjelpe guttene å hanskes med identitetskriser», melder lokale medier ifølge CNN.

Leiren tilbyr fysisk fostring og andre aktiviteter som tar sikte på å hindre guttene i å utvikle «feminine trekk», sier utdanningsdepartementets leder Razali Daud til avisen The Star.

- Guttene ble plukket fra de fleste skoler i delstaten, sier Daud.

- De ble nøye vurdert før et endelig utvalg ble gjort.

Les også: Denne boka får amerikanerne til å rase

Homofili ulovlig

Donna Guest, visedirektør i Asia-Stillehavsprogrammet til Amnesty International, fordømmer leirene, som «gir næring til kjønnsstereotypier og homofobi».

Malaysia har underskrevet konvensjonen mot diskriminering av kvinner. En av paragrafene i denne konvensjonen slår fast at landene må sikre at kjønnsstereotypisering ikke forekommer.

- Å starte en slik leir går direkte mot det. Det fremmer diskriminering av alle mennesker på grunn av deres seksuelle legning, sier Guest til CNN.

Hun peker også på at homofili er ulovlig i Malaysia, og sier det er noe Amnesty jobber mot.

Les også: Apple fjerner anti-homo-app

- Hjerteskjærende

Også Malaysias minister for kvinner, barn og samfunnsutvikling, Datuk Seri Sharizat, betrakter leirene med «stor bekymring», og sier de bør avskaffes.

- Å bli valgt ut slik på grunnlag av tilsynelatende karaktertrekk er ekstremt traumatiserende, særlig for tenåringer, sier hun til CNN.

- Det er hjerteskjærende at unge menn tvinges til «maskulinitetsleire» bare fordi enkelte voksne ikke synes de er maskuline nok, sier Ellen Kahn, direktør ved Human Rights Campaigns Foundation Family Project. Gruppen taler for rettighetene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner.

Les flere nyheter

Personvernpolicy