Mat på bålet:Supergod turmat til hele familien

KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. Foto: Øivind Lie
KREATIVITET: Litt ost, noen pølsebiter og en lefse er alt som skal til for å lage annerledes (men like god) turmat enn pølser i brød. Foto: Øivind Lie
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sprø, nystekte tortillalefser med fyll er en bra avveksling fra grillpølsene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er noe helt eget med å lage mat på bålet, men det må ikke bli for komplisert. Trolig er det derfor de flest av oss ender opp med grillpølse i brød når vi er på tur. Her skal jeg foreslå noe som er nesten like enkelt, og jeg drister meg til å si at det er bedre, selv om jeg er glad i pølser.

Ferdige tortillalefser er nøkkelen her. Da slipper du å ta med tallerkener og bestikk.

For første gang i historien kan du også få med deg et mekketriks på klikk/mat: Turpanne med langt skaft. Se helt nederst i artikkelen.

Salt pølse og ost

Den enkleste varianten lager du av en tortillalefse, salt pølse og revet ost. Stek pølse og ost i panna først. Legg det over på tortillaen, stek tortillaen på den ene siden med fyllet i. Brett og spis.

Med fyll

Vil du ha noe som er mer mettende kan du lage en variant med tomatsaus der du har i kjøtt og grønnsaker. Kok det hjemme og hell det over på en termos. Stek osten i pannen. Legg det på tortillalefsen. Legg lefsen i pannen og hell på litt fyll. Stek, brett og spis.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du inne i Mexikansk mat kan du selvsagt dra til med en mer avansert quesadilla på meksikansk vis.

Panne med langt skaft

Langt skaft er en suksessfaktor når du steker på bålet. Kjøp en billig teflonpanne med litt størrelse. Det må være en slik med påskrudd grep. Skru av grepet, fest to vinkeljern med en litt kortere skrue. Kapp en tynn stokk og klem den fast med en slangeklemme.

Da har du en panne som er lett å pakke, nytt skaft er det lett å finne hver gang du skal bruke den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (9000 mennesker tar ikke feil...)

Les også:

Hvordan tenne bål

Spis godt for 25 kroner dagen

Slik lager du empanadas

Slik blir potetene sprø i ovnen

Ti oppskrifter med kjøttdeig

Tre kule måter å spise kylling på

Saken ble opprinnelig publisert på klikk.no.

Les flere nyheter her

1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. Foto: Øivind Lie1. Legg i osten og pølsebitene først slik at det smelter sammen. Foto: Øivind Lie

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. Foto: Øivind Lie2. Løsne osten og pølsene fra pannen, og legg en lefse under. Foto: Øivind Lie

3. Ferdig, vær så god og nyt! Foto: Øivind Lie3. Ferdig, vær så god og nyt! Foto: Øivind Lie

ANNET FYLL: Du kan selvsagt fylle lefsene med det du ønsker. Foto: Øivind LieANNET FYLL: Du kan selvsagt fylle lefsene med det du ønsker. Foto: Øivind Lie

PIRK: Litt pirk kan man drive med, så lenge man slipper å brenne seg på bålet. Foto: Øivind LiePIRK: Litt pirk kan man drive med, så lenge man slipper å brenne seg på bålet. Foto: Øivind Lie

LANG ARM: Pinnen får ha funksjonen som kokkens ekstra lange arm over bålet. Foto: Øivind LieLANG ARM: Pinnen får ha funksjonen som kokkens ekstra lange arm over bålet. Foto: Øivind Lie