Går av

Cubas tidligere president Fidel Castro går av som leder av det kubanske kommunistpartiet. Her stemmer han i valget til ny sentralkomité under den sjette partikongressen til partiet i Havana. Foto: Scanpix/EPA.
Cubas tidligere president Fidel Castro går av som leder av det kubanske kommunistpartiet. Her stemmer han i valget til ny sentralkomité under den sjette partikongressen til partiet i Havana. Foto: Scanpix/EPA.

Fidel Castro går av fra lederverv i det kubanske kommunistpartiet, melder AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en artikkel offentliggjort tirsdag bekrefter Fidel Castro at han har gått av fra lederskapet i det kubanske kommunistpartiet.

- Raul visste at jeg ikke ville akseptere en formell rolle i partiet i dag, skriver Castro i en artikkel på nettstedet Cubadebate.cu, med henvisning til sin bror Raul og hans eget fravær fra partiets nye sentralkomité, som ble valgt mandag.

Castro (84) har vært førstesekretær i partiets sentralkomité, som understøtter landets kommunistregjering, siden partiet ble til i 1965.


Personvernpolicy