Kinderegg-kongen er død

Pietro Ferrero Jr. er død, 48 år gammel. Foto: Roberto Monaldo (Lapresse/AP Photo)
Pietro Ferrero Jr. er død, 48 år gammel. Foto: Roberto Monaldo (Lapresse/AP Photo)

Pietro Ferrero omkom i sykkelulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske forretningsmannen Pietro Ferrero Jr. er død, 48 år gammel, melder BBC.

Sammen med broren Giovanni styrte Pietro Ferrero konsernet som står bak Kinderegg, Nutella sjokoladepålegg, Tic Tac-pastiller og Ferrero Rocher-sjokolade

Ferrero omkom under en forretningsreise i Sør-Afrika, melder selskapet i ei pressemelding, og ifølge italienske medier døde han under en sykkelulykke der han falt av sykkelen sin.

- Han var en forretningsmann som representerer det beste i vår økonomiske historie, sier den italienske finansministeren Franco Frattini i en uttalelse i forbindelse med sjokoladekongens død.

Ifølge Dagbladet.no skal Ferrero ha vært svært opptatt av sykling, men han skal ha fått et illebefinnende da han var ute på tur under en forretningsreise.

Pietro Ferrero Jrs bestefar Pietro Ferrero (1898-1949) grunnla Ferrero-konsernet i 1946. Det var han som skapte Nutella-pålegget gjennom en hemmelig oppskrift da han jobbet som dessertkokk under andre verdenskrig.

Han brukte nøtter i oppskriften i stedet for kostbar kakao for å lage sjokolade, og resultatet ble det populære sjokoladepålegget som ble en kjempesuksess verden rundt.

Michele Ferrero, far til Pietro og Giovanni, gjorde selskapet til en gigant, og er nå Italias rikeste mann.

Ferrero SpA, som er selskapets offisielle navn, omsatte i fjor for 56 milliarder kroner. Det er fremdeles en familiebedrift.

Pietro Ferrero Jr. etterlater seg kone og tre barn.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy