Meteorologene: Sommeren blir normal

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Vi får en normal sommer i år. Bare Troms, Finnmark og den sørligste delen av landet får litt høyere temperaturer, ifølge sesongvarselet for mai, juni og juli.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prognosen for temperaturene for mai, juni og juli viser en sommer på det jevne for hele landet. Innbyggerne i den nordligste delen av Nordland, samt Troms og Finnmark, kan imidlertid glede seg til temperaturer opptil 0,5 grader over normalen.

For resten av Nordland og hele Midt-Norge viser prognosene temperaturer på normalnivået eller litt under.

Den sørligste delen av landet kan få opptil 0,5 grader varmere vær enn normalt.

Gjennomsnitt

«Normalen» som Meteorologisk institutt referer til, er et begrep som sammenligner gjennomsnittstemperaturen i perioden 1961-1990.

Instituttet gjør oppmerksom på at prognosene for de tre kommende månedene ikke sier noe om hva slags temperaturer man kan vente seg på den enkelte måned i perioden.

Kun temperaturer

– Eksempelvis kan en måned være varmere enn normalen, den neste kaldere, mens den tredje kan være normal. Ved midling over alle tre månedene kommer en da alt i alt ut med en normal tremånedersperiode, heter det i en utdypende forklaring fra instituttet.

Tremånedersvarselet gjelder kun for temperaturprognoser, og sier ingenting om hva man forvente seg av nedbør de kommende tre månedene.

Prognosene er basert på data fra det europeiske værvarslingssenteret (ECMWF) i Reading i Storbritannia.

Sjekk hvordan været blir på ABC Nyheters værside

Les flere nyheter her

Personvernpolicy