- Vi har ikke gjort noe galt

Den mest kjente sønnen til Libyas leder Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, under et intervju med Reuters i Tripoli 10. mars 2011. Foto: Scanpix/Reuters.
Den mest kjente sønnen til Libyas leder Muammar Gaddafi, Saif al-Islam, under et intervju med Reuters i Tripoli 10. mars 2011. Foto: Scanpix/Reuters.

Saif al-Islam Gaddafi, sønnen til den libyske lederen som kjemper mot opprør i landet, sier at «vi har ikke gjort noen forbrytelser mot vårt folk», i et intervju med The Washington Post søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38 år gamle Saif Gaddafi sier i et timelangt intervju med The Washington Post i Tripoli at bevisene for at libyske soldater har skutt mot mennesker som demonstrerte mot regimet er forfalsket, melder AFP.

Han sammenlignet dem med bevisene for masseødeleggelsesvåpen før krigen i Irak.

- Det er akkurat som masseødeleggelsesvåpnene, sier han.

- Masseødeleggelsesvåpen, masseødeleggelsesvåpen, masseødeleggelsesvåpen, gå og angrip Irak. Sivile, sivile, sivile, gå og angrip Libya. Det er samme sak.

Les også: Gaddafi-styrker angriper nær Ajdabiyah

Nato håndhever for tiden en FN-godkjent flyforbudssone for å beskytte libyske sivile.

Vestlige allierte har bedt om en slutt på Gaddafis fire tiår lange tid ved makten.

Saif Gaddafi sier han har brakt mange reformvennlige medlemmer inn i den libyske regjeringen. Men flere av dem har hoppet av til opprørerne og har ledende stillinger i «Det nasjonale overgangsrådet».

Han sier opprørerne er infiltrert av al-Qaida, og avviste påstander fra FN, leger, utenlandske journalister og andre om at sivile blir rammet og drept i Misrata.

- Jeg vil ikke akseptere at den libyske hæren har drept sivile. Det har ikke skjedd. Det vil aldri skje.

Les også: Frigitt kameramann: - 40 dager i fengsel er nok

Saif Gaddafi sier USA bør hjelpe Libya bekjempe al-Qaida og at farens rolle vil bli redusert i en ny grunnlov etter at «terroristene» fjernes fra Misrata og Benghazi.

- Det største spørsmålet er terroristene og den væpnede militsen, sier han.

- Straks vi er kvitt dem vil alt løse seg.

Les flere nyheter

Personvernpolicy