Dramatikk da Liverpool svekket Arsenals gullhåp

Robin van Persie satte inn Arsenals straffe i 1-1-kampen mot Liverpool. Foto: Kieran Doherty / Reuters / Scanpix.

Straffespark sju og elleve minutter inn i tilleggstiden gjorde at Arsenal og Liverpool spilte 1-1 i en høydramatisk kamp i London søndag.

En skade på Jamie Carragher gjorde at dommer Andre Marriner valgte å legge til åtte minutter i toppkampen. Og akkurat da kampen så ut til å ebbe ut med 0-0, markerte Marriner seg ved å dele ut et straffespark til hvert lag, det siste to minutter etter at den opprinnelige tilleggstiden var over.

– Jeg føler at vi ble hardt behandlet på slutten, for overtiden var ferdig. Overtiden skulle vært åtte minutter. Jeg synes heller ikke det var straffe i det hele tatt, sa en rasende Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen.

Arsenal slet med å utnytte et spillemessig overtak og var heldig da en klønete Jay Spearing hektet Cesc Fàbregas i egen 16-meter i det 97. minutt. Robin van Persie var sikker som banken fra straffemerket og så ut til å ha sikret London-laget en viktig seier.

Men like klønete som Spearing var Emmanuel Eboué da han la Lucas i bakken fire minutter senere. Skuffet måtte høyrebacken se Dirk Kuyt gjøre 1-1 fra krittmerket.

– Det som skjedde på slutten, ga et bilde av hva laget mitt gjorde hele kampen. Alt gikk oss imot, men likevel fortsatte de å kjempe. Det var fantastisk. Du kan kanskje spille bedre, men du kan ikke finne et mer innsatsfylt lag en det vi så på banen i dag, mente Liverpool-manager Kenny Dalglish.

Tapte terreng

Mest glad for resultatet var nok serieleder Manchester United, som etter kampen er seks poeng foran Arsenal. Søndag dominerte Arsenal og Liverpool hver sin omgang, men bare straffesparkene førte til scoringer.

– Vi må bare ta det som det er og fortsette å kjempe. Hver kamp blir som en cupfinale for oss nå, sa Wenger.

Hjemmelaget skjøt fart direkte mot Liverpool. Fem minutter var spilt da Abou Diaby knuste Andy Carroll i lufta og stusset en dødball like utenfor bortelagets mål.

Carroll og spisskollega Luis Suárez så lite av ballen de første 45 minuttene. I stedet var det Arsenal som spilte seg til sjanser. Nærmest mål var Laurent Koscielny etter 17 minutter, men midtstopperen headet i tverrliggeren.

Etter hvilen var det Liverpools tur til å ha uflaks. Carroll tråkket over og pådro seg en strekk i kneet etter 51 minutter. Spissen ble overraskende værende på banen, men måtte hinke av 20 minutter senere.

Smell for Carragher

Mens Carroll fikk behandling av kneet, var uhellet ute for veteranen Jamie Carragher. Han kolliderte med lagkamerat John Flanagan og ble liggende urørlig på bakken.

Midtstopperen ble etter hvert stroppet fast til en båre og fikk oksygentilførsel ute på banen. Etter et par minutter ble han deretter fraktet ut av gressmatten og inn i garderoben hvor han fikk diagnosen hjernerystelse.Mot slutten av kampen forsøkte Suárez å skape sjanser som ensom spiss, men oppgaven ble for tøff. Heller ikke Arsenal hadde krutt nok i beina til å gjøre mål, men de to straffesparkene gjorde at publikum likevel fikk se scoringer på tampen.