Thoresen dropper VM

PRIORITERER FAMILIEN: Patrick Thoresen. Foto: Scanpix
PRIORITERER FAMILIEN: Patrick Thoresen. Foto: Scanpix

Patrick Thoresen, som lørdag ble KHL-mester med Salavat Julajev, har bestemt seg for å droppe ishockey-VM i Slovakia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27-åringen ønsker mer tid sammen med familien, melder NRK. Han har vært borte fra familien i Hamar i 20 av de 22 siste månedene. Byen Ufa, der Thoresen holder til, er nesten 3000 kilometer unna mjøsbyen der hans kone og to barn bor.

– Jeg trenger å være med dem. Jeg har vært en egoist i to år nå, og må bruke tida jeg har i sommer for å ta igjen det tapte, for å si det sånn, sier Thoresen til NRK.

Norsk tap

Norges ishockeylandslag tapte 2-6 for Russland i søndagens landskamp. For mange utvisninger felte Roy Johansens iskrigere.

– Vi måtte jobbe mye uten puck, og det tar på. Da kommer også noen utvisninger når vi møter en stormakt som i dag, sa landslagstrener Johansen til NTB etter lagenes annet møte på to dager. Lørdag tapte Norge ytterst knepent med 3-4 etter straffeslag.

Søndag ledet Norge tidlig 2-1 etter scoringer av Lars Erik Spets og Anders Fredriksen, men russerne utnyttet mange av sine overtallsspill og vant til slutt klart. Norges VM-kaptein Ole Kristian Tollefsen måtte stå over kampen på grunn av en håndskade.

– Han har hevelser i hånden og trenger noe tid. Vi har stort behov for Tollefsen med så mange urutinerte backer i troppen, sa Johansen.

Endringer

I troppen mot Russland var det 16 spillere fra den norske eliteserien, men fram mot VM kommer en del av disse til å bli erstattet av spillere som har tilbrakt sesongen i svenske lag, KHL og NHL.

Anders Bastiansen, Marius Holtet, Per-Åge Skrøder og Mathis Olimb kommer som tilvekster i den endelige troppen. NHL-proffene Mats Zuccarello Aasen og Jonas Holøs er spillere som kan bli tilgjengelige i VM i Slovakia.

Taktisk jobb

Fram mot VM kommer Roy Johansen til å jobbe mer på det taktiske plan. Den harde fysiske delen har spillerne snart gjennomført.

– Det har vært seks uker med hard trening. Fram mot VM slipper vi opp litt, og da kommer overskuddet, sier han.

I helgens oppgjør mot Russland sto målvaktene Pål Grotnes og Lars Haugen hver sin kamp.Før VM gjenstår to treningskamper mot Latvia.

Personvernpolicy