Barnehagebranner kan være påsatt

Violin barnehage på Vålerenga i Oslo sto i full fyr da brannvesenet kom frem til stedet tidlig søndag morgen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
Violin barnehage på Vålerenga i Oslo sto i full fyr da brannvesenet kom frem til stedet tidlig søndag morgen. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Brannvesenet har grunn til å frykte at en pyroman er løs etter at to barnehager i Oslo sto i full fyr tidlig søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av to timer måtte brannmannskaper ryke ut for å slukke branner i to forskjellige barnehager i Oslo øst; på Lille Tøyen og på Vålerenga.

Flere likhetstrekk

De to brannene hadde flere likhetstrekk, hvor blant annet barnevogner sto i full fyr i begge barnehagene, melder VG Nett.

Den første brannen ble varslet i firetiden natt til søndag, den andre fikk brannvesenet melding om en times tid senere.

Om den første av de to brannene, i Lille Tøyen barnehage, forteller brannvesenet om fyr i syv barnevogner.

- Da brant det i syv barnevogner som sto i et skjul i Lille Tøyen barnehage. Vi fikk dratt barnevognene ut fra det åpne skjulet og slukket brannen, slik at det ikke tok fyr i bygget, sier brigadeleder Ole Gunnar Spansdahl til VG Nett.

Totalskadd

I Violin barnehage på Vålerenga gikk det ikke like godt. Barnehagen skal ha vært fullstendig overtent da brannmannskapet kom frem til stedet.

- Da sto en barnevogn på utsiden av veggen og flammene hadde brent opp etter veggen på langsiden, sier Spansdahl.

Brannen ble slukket i sekstiden søndag morgen, men barnehagen ble totalskadd i brannen.

Spansdahl understreker at det er politiet som må uttale seg om eventuell brannårsak, men at det foreløpig kan se ut som om brannen er påsatt, noe han kan konkludere med på grunn av måten flammene har spredd seg på.

Det var naboer eller forbipasserende som meldte fra om brannen, melder NRK.

Ifølge NRK har Violin barnehage 57 barn fordelt på tre. Det er usikkert hvor de skal holde hus de nærmeste dagene.


Les flere nyheter her

Personvernpolicy