Hvitkledd ungdom festet seg til kasjotten

Unge hvitkledde mennesker samlet seg i hopetall på Telenor Arena lørdag kveld der Sensation arrangerte housefest for 20.000 danseglade. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Unge hvitkledde mennesker samlet seg i hopetall på Telenor Arena lørdag kveld der Sensation arrangerte housefest for 20.000 danseglade. Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

22.000 mennesker, alle kledd i hvitt, strømmet til Telenor Arena på Fornebu for å delta på superfesten «Sensation». Der sto politiet og ventet med bøteheftene. Om lag 80 personer er bøtelagt for bruk og besittelse av narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

–14 personer har vært innom, eller er i arresten. Flere overstadig berusede ble tatt med og er undersøkt av lege, opplyser politiet.

Etter endt innsats natt til søndag er operasjonsleder Magne Olsvoll i Asker og Bærum politidistrikt usikker på hvordan han skulle oppsummere kvelden.

– Det er gått greit, kanskje. Vi har fått blandede tilbakemeldinger. Det var mye folk og til dels kaotiske tilstander, men alle er kommet fra det med livet i behold, sier han til NTB.

Ifølge operasjonslederen satt åtte personer fortsatt i arresten tidlig på morgenen, pågrepet for å ha brukt eller vært i besittelse av narkotika. To andre fikk husly hos politiet fordi de ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

I tillegg ble tre polske statsborgere pågrepet på grunn av narkosalg.

– De ble tatt for å selge Paracet som ecstasy. De forlangte 700 kroner per pille, forteller Olsvoll.

Fikk forelegg på stedet

Foruten pågripelsene ble en rekke personer forvist fra arenaen, og politiet hadde dessuten med seg jurister som skrev ut rundt 70 forelegg på stedet for bruk av narkotika.

Et medisinsk telt var satt opp på stedet for å ta seg av festdeltakerne, og et tjuetall personer skal ha blitt sendt videre til legevakten. Det er ikke meldt om alvorlige voldsepisoder, opplyser Olsvoll.

Allerede lørdag ettermiddag vrimlet det av hvitkledd og skrålende ungdom i sentrumsgatene i Oslo, mange med en øl i hånden.

I løpet av kvelden kom festdeltakerne seg ut til Fornebu, og i løpet av dagen kunne arrangøren fastslå at festen var utsolgt.

Et hav av hvitt

22.000 billetter ble solgt til dansefesten, som gikk under navnet «Sensation: The Ocean of White». Betingelsen for å slippe inn, var at man var kledd i hvitt.

– Vi har fått en fantastisk mottakelse i Norge. Billettsalget har gått jevnt og trutt siden det startet i januar. I forrige uke hadde vi nesten 2.000 billetter igjen, men etter en strålende uke ble den siste billetten solgt for bare noen timer siden, sa Martin Thomsen i Sensation i en pressemelding.

Sensation, som spiller housemusikk, er arrangert mer enn 60 ganger i Europa og resten av verden. «The Ocean of White» er ifølge arrangøren konseptets mest populære variant.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy