Maria Amelie er i Norge

Maria Amelie er i Norge
Maria Amelie er i Norge

Maria Amelie er tilbake i Norge. Hun landet på Rygge flyplass ved Moss lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, jeg har landet i kveld! Er veldig glad for å komme tilbake, sier Amelie i en tekstmelding til VG Nett etter at hun landet lørdag klokken 21. Hun sier hun er svært takknemlig for alle som har jobbet for å få henne tilbake til landet.

Den tidligere ulovlige asylsøkeren ble pågrepet på Lillehammer og sendt ut av Norge i januar. Amelie måtte returnere til hjemlandet Russland, som foreldrene flyktet fra. I 2002 kom familien til Norge, hvor de fikk endelig avslag på asylsøknaden i 2003. Maria Amelie har siden det levd i skjul i Norge mens hun tok utdannelse. I fjor kom boken «Ulovlig norsk» ut, hvor hun forteller sin historie.

Etter at hun ble sendt til Russland i januar har hun skaffet seg russiske papirer. I mellomtiden har norske myndigheter endret reglene for arbeidsinnvandring, slik at hun kunne søke om å komme tilbake til Norge selv om hun har brutt utlendingsloven.

Søndag i forrige uke kunne ABC Nyheter melde at Amelie hadde fått innvilget arbeidstillatelse, og at hun dermed kunne returnere til Norge.

Les også: - Gleder meg til et stabilisert liv

Amelie har en kort periode bodd i Krakow som fribyforfatter. 8. april i år fikk hun arbeidstillatelse i Norge.