Gikk glipp av 223 millioner

Butikkmedarbeider Steve Gallucci hos Coulson's News i Albany kunne lørdag henge opp plakater i butikkvinduet med meldingen om lottokupongen som ga syv arbeidskolleger rekordutbetaling var kjøpt hos dem. Foto: Mike Groll (AP Photo)
Butikkmedarbeider Steve Gallucci hos Coulson's News i Albany kunne lørdag henge opp plakater i butikkvinduet med meldingen om lottokupongen som ga syv arbeidskolleger rekordutbetaling var kjøpt hos dem. Foto: Mike Groll (AP Photo)

Et lottolag vant 1,8 milliarder kroner. En av de åtte kollegene takket nei til å bli med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte arbeidskolleger på IT-avdelingen i et firma i den lille byen Albany i New York har i lang tid levert inn samme lottorekken. Sist lørdag gikk vinnerrekken deres inn, og gevinsten de får utbetalt lyder på svimlende 319 millioner dollar, noe som tilsvarer nærmere 1,8 milliarder norske kroner.

Les også: Må kanskje dele lottogevinst med eksen

De syv arbeidskollegene kan dermed håve inn 254 millioner kroner hver. Hadde siste faste medspiller blitt med også denne gangen, hadde hver av dem sittet igjen med rundt 223 millioner kroner hver, melder ABC News.

Lot seg ikke presse til å bli med

Men sistemann på lottolaget bestemte seg i forrige uke for at han ikke ville delta denne ene spilleuken. Til tross for at kollegene presset på og maste på ham to ganger om å bli med, hadde mannen bestemt seg for å ikke delta denne uken.

Det angrer han sannsynligvis på i dag.

Les også: Kjøpte feil kupong - vant 11,6 millioner

- De spurte denne karen to ganger, men han svarte at han hadde tenkt å stå over denne gangen, sier Jill Cook som eier butikken i Albany der gevinstkupongen ble innlevert.

Byen Albany med i underkant av 100.000 innbyggere ligger 240 kilometer nord for mer kjente New York City.

- Jeg synes virkelig synd på ham, fortsetter hun.

Les også: Vant lotto-kamp mot kompiser

Slutter å jobbe

De syv som gikk sammen om den faste lottokupongen har alle bestemt seg for å slutte i sine jobber etter supergevinsten. Med rekordutbetalingen på konto så er det slett ikke sikkert de noen sinne trenger å tenke på å jobbe igjen.

Alle på tippelaget, inkludert den uheldige som ikke ville være med på spillet forrige uke, ønsker å være anonyme.

Les også: Ny norsk Lotto-rekord: 34,5 millioner kroner

Les flere nyheter her

Personvernpolicy