Moas kamp skulle bombes

Mohammed «Moa» Abdellaoue, her i kamp med Leverkusens Michael Ballack, og hans lag Hannover, skulle bombes i forbindelse med lørdagens kamp mot Borrusia Dortmund. (Foto: AP Photo/Frank Augstein)
Mohammed «Moa» Abdellaoue, her i kamp med Leverkusens Michael Ballack, og hans lag Hannover, skulle bombes i forbindelse med lørdagens kamp mot Borrusia Dortmund. (Foto: AP Photo/Frank Augstein)

Politiet i Tyskland har avslørt terrorplaner mot Borussia Dortmunds stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25-åring er pågrepet etter at han skal ha villet likvidere fans under Dortmunds møte med Moas Hannover-96 førstkommende lørdag.

Det melder den tyske avisen Bild, ifølge VG Nett.

Politiet skal etter det den tyske avisen kjenner til ha gått til aksjon mot to underjordiske lagre natt til torsdag. Det ene ligger i nærheten av Dortmunds hjemmestadion Signal Iduna Park.

Her skal det ha blitt funnet sprengstoff og våpen.

Tysk politi har fulgt den mistenkte mannen over tid, og påstår at han hadde planer om å drepe tilreisende Hannover 96-fans i forbindelse med Bundesliga-kampen lørdag.

Mannen skal i avhør ha vist islamistiske tendenser og tysk kriminalpoliti opplyser at det skal være funnet tre bomber. Politiet skal også ha tatt beslag i ulike kjemikalier, en pc, eksterne harddisker og diverse skriftlig materiale.

Hannover-direktør Martin Kind kan nesten ikke tro det som har kommet frem.

- Jeg er sjokkert og kan ikke fatte at fotballfans er i stand til å finne på noe slikt, sier han ifølge det anerkjent fotballmagasinet Kicker.

Men Kind mener kampen ikke bør avlyses selv om man har avdekket trusler mot Dortmunds hjemmearena.

- Det vil sende feil signaler. Jeg reiser til Dortmund for å oppleve en fantastisk kamp. Vi vil ikke være redde når vi er der, fortsetter Kind.

Borussia Dortmund er kjent for å ha en enorm trofast tilhengerskare og har et tilskuersnitt på ca 78.000. Det er kun spanske Barcelona og engelske Manchester United som kan matche snittet på hjemmekampene i europeisk fotball.

I debutsesongen i Bundesligaen har Moa så langt scoret åtte mål for Hannover.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy