Sendte «bombe» med fly

En falsk bombe forkledd som bryllupskake ble fraktet fra Storbritannia til Tyrkia med UPS-fly for to uker siden. Foto: Scanpix/AP.
En falsk bombe forkledd som bryllupskake ble fraktet fra Storbritannia til Tyrkia med UPS-fly for to uker siden. Foto: Scanpix/AP.

En falsk bombe ble fraktet av UPS på et transportfly til Tyrkia uten å bli oppdaget før flyet kom frem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den falske bomben bestod av en bryllupskakeboks med tidsinnstilling, ledninger og en detonator, men ble ikke oppdaget før transportflyet landet i Tyrkia, melder The Telegraph.

Britisk politi sier en 26 år gammel mann ble pågrepet i sitt hjem 23. mars, mistenkt for å ha laget en bombesvindel. Han ble senere løslatt mot kausjon. Politiet legger vekt på at hendelsen ikke var knyttet til terrorisme, melder BBC News.


«Bomben» ble brakt om bord i Storbritannia, og avdekker brudd i sikkerhetsrutinene fem måneder etter at to virkelige bomber ble funnet på transportfly i Leicestershire og Dubai i fjor.

Prosedyrene for kontroll med varer på fly skal ha blitt innskjerpet etter hendelsen der to bomber forkledd som printere ble sendt til USA av al-Qaida på den arabiske halvøy i oktober.

Les også: - Bomben skulle gå av i flyet

Mange varer fraktes med passasjerfly. En talsmann for det britiske transportdepartementet sier de er oppmerksomme på hendelsen og tar den alvorlig.

- Vi har allerede begynt en etterforskning som vil ta for seg alle sider ved denne hendelsen, inkludert UPS’ rutiner, sier talsmannen.

«For to uker siden ble en mistenkelig pakke fraktet av UPS-nettverket ombord i et transportfly fra Storbritannia til Tyrkia», heter det fra transportselskapet UPS’ side.

«UPS samarbeider med det britiske transportdepartementet i etterforskningen av hendelsen».

Les også: - Bombe skulle utløses med mobiltelefon

Personvernpolicy