Torshov-drapet: Ektemannen erkjenner ikke straffskyld

En 39-årig kvinne ble mandag funnet drept i en leilighet på Torshov i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix
En 39-årig kvinne ble mandag funnet drept i en leilighet på Torshov i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / Scanpix

Mannen som er siktet for drapet på sin kone på Torshov mandag, erkjenner ikke straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets mistanke mot den 47 år gamle mannen er ikke svekket, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB. Mannen har i avhør ikke erkjent straffskyld for drapet på sin 39 år gamle kone.

– Det er en del uklarheter rundt mannens forklaring, så vi trenger nok flere avhør av siktede om hva som har skjedd og hvorfor, sier Rohde.

Hun forteller at politiet nå har et relativt godt bilde av omtrentlig dødstidspunkt og dødsårsak, men ønsker ikke å gå ut med mer informasjon om dette foreløpig.

Kriminalteknikere har gjort undersøkelser i boligen, men politiet hadde tirsdag ettermiddag ikke gjort funn av noe drapsvåpen, opplyser politiinspektøren.

Politiet har også sperret av et treskjul der beboernes søppelkasser står. Dette er gjort for å undersøke om skjulet inneholder noe som kan ha med drapet å gjøre.

Les også: Barna til stede under drapet

Her ble hun funnet drept (video)

– Jeg får ikke vekket henne

Parets to barn var til stede i boligen da drapet fant sted. Begge barna skal være under ti år gamle. Rohde sier det ikke var det eldste barnet som ringte etter ambulanse, slik enkelte medier har skrevet.

Hun presiserer at det hadde vært kontakt mellom familien og Oslo legevakt om medisinske spørsmål siden midnatt og fram til mandag morgen klokken 7.

– Så gjør legevakten en forbilledlig innsats ved å ringe opp familien ved 7-tiden for å høre hvordan det går, sier Rohde.

Det er da det eldste barnet i familien tar telefonen og sier at «mamma ligger på gulvet og jeg får ikke vekket henne».

Da blir samtalen satt over til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som rykker ut sammen med politiet.

Vil avhøre barna

Politiet vet ikke om barna har sett selve ugjerningen, men håper å få avhørt barna i løpet av uken. De er nå tatt hånd om av Barnehuset i Oslo.

Kvinnens ektemann ble pågrepet i nærområdet noen timer etter at kvinnen ble funnet.

Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk.Familien kommer fra Midtøsten, men politiet ønsker ikke å si hvilket land det dreier seg om før alle pårørende er varslet.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy