Vogntog i brann i Oslofjordtunnelen

Vogntog i brann i Oslofjordtunnelen
Vogntog i brann i Oslofjordtunnelen

Et vogntog tok tirsdag ettermiddag fyr i bunnen av Oslofjordtunnelen mellom Frogn og Hurum kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det utenlandske vogntoget tok fyr helt i bunnen av den 7,3 kilometer lange undersjøiske tunnelen. Sjåføren ble reddet ut og skal ikke være alvorlig skadd.

– Han behandles av ambulansepersonell for sjokk og røykskader, og det samme gjelder de to som kom gående, sier operasjonsleder Leif Olav Holten i Follo politidistrikt til NTB.

Tirsdag ettermiddag er det blitt kjent at vogntoget var lastet med papir, totalt 30 paller med 1.000 kg papir på hver pall.

Ikke gjennomsøkt

Politiet fikk melding om brannen ved 13-tiden. Sjåføren ble reddet ut fra Drøbak-siden, og politiet fikk raskt kontroll over situasjonen på den siden.

Omkring klokken 14.40 var tunnelen klarert av røykdykkere.

Føreren av vogntoget ble sendt i ambulanse til Ullevål Sykehus for behandling. Tre personer ble tatt hånd om av ambulansepersonell på Hurum-siden.

Disse tre var førere av to vogntog og en personbil. En av vogntogsjåførene er sendt til Røyken Legevakt med røykskader. De to andre er behandlet av ambulansepersonell på stedet - det er uvisst om disse trenger mere legetilsyn, skriver politiet i en pressemelding klokken 14.37.

Brannvesenet har kontroll på brannen men har sendt inn en gravemaskin for å starte omlasting av papiret på vogntoget som er i brann.

Omlasting

– Brannvesenet sier at det er bestilt truck og gravemaskin for å hjelpe til med omlasting av godset, sier Holten.

Det er usikkert hvor lenge tunnelen kommer til å være stengt etter ulykken, men ifølge politiet kan det ta lang tid.

Oslofjordtunnelen går mellom Måna i Frogn og Verpen i Hurum, og er en del av riksvei 23. Tunnelen er 7.306 meter lang, og dypeste punkt er 134 meter under havet. Største stigning i tunnelen er 7 prosent, ifølge Wikipedia.

Saken oppdateres


Personvernpolicy