Russland fikk revansj mot Norge

Her er Linn Jørum Sulland i aksjon mot Sverige i fjor. I dag ble Norge slått av Russland. Foto: Scanpix

Norge tapte håndballandskampen mot verdensmester Russland med 27-30 søndag. Dermed revansjerte russerne lørdagens firemålstap i Elverum.

Norge – Russland 27-30 (15-15)

2132 tilskere.

Mål Norge: Linn Jørum Sulland 9, Tine Stange 4, Tine Rustad Kristiansen 3, Camilla Herrem 3, Amanda Kurtovic 3, Karoline Næss 2, Ida Alstad, Kristin Nørstebø, Pernille B. Wibe. Toppscorer Russland: Jekaterina Davydenko 7.

Utvisninger: Norge 2 x 2 min., Russland 4 x 2 min.

Norge vant 30-26 i Elverum lørdag.

Det ferske norske laget spilte svært ujevnt og hadde en dårlig periode i hver omgang som ble ødeleggende for resultatet.

– Vi vant jo sammenlagt, sa en spøkefull landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

– Det positive er at det er mange som viser at vil være med. Mange unge spillere banker på. Dessuten får vi spilt det forsvaret vi er kjent for. Det er også positivt at vi scorer mange mål fra distanse, slo landslagssjefen fast.

Anført av Linn Jørum Sulland var Norge i føringen det meste av 1. omgang, men en dårlig norsk periode mot slutten av omgangen ødela.

Russland fikk nemlig mulighetene til å komme inn i kampen igjen i en periode på åtte minutter. Fra å ligge under 8-14 kom de à jour på 14-14. Det unge norske laget har tydeligvis en del å lære i akkurat denne fasen av spillet. Hadde ikke keeper Guro Rundbråten reddet to ganger, ville Russland ledet ved pause. I stedet sto det 15-15.

Norge startet også annen omgang best, men midtveis kunne Russland gå opp i ledelsen for første gang på 23-22. Norge kom plutselig under med fire mål, før Hergeirsson tok timeout slik at han fikk stoppet utviklingen.

Sulland ble norsk toppscorer med ni mål. Samme antall hadde hun i lørdagens 30-26-seier.