Ogier vant, Solberg kjørte fort

Med støtte til katastrofeofrene i Japan på bilen kjørte Petter Solberg inn til sjetteplass i Rally Portugal. (Foto: Tony Welam, SCANPIX)
Med støtte til katastrofeofrene i Japan på bilen kjørte Petter Solberg inn til sjetteplass i Rally Portugal. (Foto: Tony Welam, SCANPIX)

Sebastien Ogier slo stallkamerat Sebastien Loeb og vant Rally Portugal søndag. Petter Solberg kjørte seg opp til sjetteplass.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ogier vant rallyet for annet år på rad. Han holdt verdensmester Loeb fra livet på de siste fartsprøvene søndag og seiret med 31,8 sekunders margin.

– Jeg er veldig glad. Vi hadde en perfekt helg. Bilen var perfekt, og min kartleser var perfekt, sa Ogier, som krasjet ut av Rally Mexico siste dag da han var i ledelse.

– Dette var beste måte å slå tilbake etter uhellet i Mexico. Det er langt igjen til mestertittelen, men jeg er i bedre posisjon nå, sa han.

Loeb jakter på sin åttende VM-tittel og innser at landsmannen og navnebroren kan yte ham tøff kamp.

– Det blir interessant i år, sa han.

De to Citroën-førerne var i en klasse for seg. Jari-Matti Latvala på tredjeplass var nesten tre og et halvt minutt bak vinneren.

Sammenlagt leder fortsatt Mikko Hirvonen, men Loeb har like mange poeng. Ogier på fjerdeplass er 17 poeng bak.

Solberg klatret

Petter Solberg ødela muligheten til en plassering blant de beste da han måtte bryte på fredagens etappe. Med ti minutters tidsstraff startet han lørdag på 20.-plass, men han kjørte seg stort opp de to siste dagene. I løpet av søndagens fire fartsprøver klatret han fra 9.- til 6.-plass.

– Jeg har presset det jeg kunne i to dager for å ta igjen for punkteringene fredag. Bilen har vært helt perfekt, og jeg kunne ikke gjort noe mer, så jeg er fornøyd med sjetteplassen, sa Solberg.

Solberg vant seks fartsprøver, flere enn noen annen fører. Søndag var han raskest på 15. og 16. prøve.

På rallyets siste fartsprøve, drøyt tre mil på grusveiene i Algarve, var det bonus-VM-poeng til de tre første. Der ble Solberg bare nummer fire.

Ingen sjanse

– Med tidlig startposisjon hadde jeg ikke sjanse om dem som startet senere og fikk tørrere vei, sa nordmannen. Han knuste imidlertid Kimi Räikkönen på prøven og passerte finnen sammenlagt.

– Jeg visste at Petter ville presse som en gal. Det er i orden med 7.-plass, sa den tidligere formel 1-mesteren.

Henning Solberg hadde problemer søndag og falt til 9.-plass.

Personvernpolicy