Drillos gikk i danskefellen

Landslagstrener Egil Olsen møtte pressen på Ullevaal stadion dagen etter EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Landslagstrener Egil Olsen møtte pressen på Ullevaal stadion dagen etter EM-kvalifiseringskampen i fotball mellom Norge og Danmark. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Norge skulle utnytte overgangsmuligheter fra de danske gjestene, men endte i stedet opp med å gjøre deres feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan likevel ikke ta fra Egil Olsen en knallstart på EM-kvalifiseringen.

A-landslaget har inntatt føringen i gruppen med ti poeng på sine fire første kamper. Tre skiller ned til Portugal og Danmark etter lørdagens 1-1-forestilling på Ullevaal der Norge ikke imponerte, men reddet ett poeng med Erik Huseklepps senere scoring.

– Noe av det danskene har slitt med og dummet seg ut på tidligere, er å gi motstanderen gode overgangsmuligheter. Det gjorde de i liten grad, og det var faktisk slik at vi ga dem noen overgangsmuligheter. Vi gjorde en del av de feilene vi har sett Danmark gjøre tidligere, og det var skuffende, sa Drillo da han møtte pressen søndag.

Les også: 1-1 mellom Norge og Danmark

Må rydde unna

Flere av spillerne var overraskende svake med ball, det florerte i feilpasninger og ufølsomme touch. Foran danskenes praktscoring fra Dennis Rommedahl klarte verken Kjetil Wæhler, Brede Hangeland eller John Arne Riise å klarere ballen.

– Det var både feil valg og en del dårlig utførelse. Det var for mange dårlige pasningsvalg. Ballen skal ikke klareres til 25 meter, men motstanderens banehalvdel. Det lå litt der også, mente Drillo.

Neste store oppgave på veien mot EM-sluttspillet i Polen/Ukraina er borte mot Portugal 4. juni. Det er drøyt to måneder dit.

– Ja, en del av de feilene som ble gjort her, skal vi få ryddet unna, svarer Egil Olsen på NTBs spørsmål.

Landslagssjefen, som nekter å tape kvalikkamper hjemme på Ullevaal, oppsummerte med at den positive beholdningen fra lørdagens «Slaget om Skandinavia» var ett poeng på en dårlig dag.

Håper på Carew

John Carew var savnet på topp. Den duellsterke England-proffen ble aldri klar fra sin ryggskade. Mohammed Abdellaoue prøvde, men maktet ikke å fylle rollen til Carew.

– Vi har spilt gode landskamper uten Carew og vi, sa Drillo.

Men landslagssjefen håper å få på plass veteranen til kampen i Portugal.

– Vi får håpe han blir frisk igjen, men han har en stor kropp å ta vare på. Han har slitt med ryggen litt opp og ned i flere år. Jeg får ikke gjort noe med det, men håper han blir klar til Portugal-kampen, sa Drillo.

- Under pari

Egil Olsen mente flere av landslagsspillerne ikke leverte opp mot sitt beste i helgens 1-1-møte med Danmark.

– Jeg er litt skuffet over at det er så mange spillere som er under pari og som ikke klarer å spille opp mot sitt beste. Det er litt overraskende. Jeg har ingen god forklaring på det, sa Drillo søndag.

Erik Huseklepp reddet ett poeng etter fint gjennomspill fra innbytter Daniel Braaten.

– Han var på pari og en av få som var det, mente Olsen.

– Det mest gledelige er at det etter 1-1 ikke var noen som helst tvil om hvem som ville vinne. Da var danskene tydelig fornøyd med 1-1, og det var vi som jaget seiersgoal, sa Drillo.

Strålende fornøyd

Han mener 16 poeng ikke holder til å vinne gruppen, men trolig vil gi omspill. Heller ikke 18 poeng er en garanti for EM-tur, all den tid Portugal fort kan få 19 poeng, skal en tro den erfarne treneren.

– Hva er du mest fornøyd med etter fire kamper?

– Hadde en spurt meg før kvaliken begynte om hvordan du vil være fornøyd med ti poeng på de fire første kampene, så ville jeg vært strålende fornøyd, sa Egil Olsen.

Norge har igjen Portugal (b), Island (h), Danmark (b) og Kypros (h). (©NTB)

Personvernpolicy