Norske fly i flere bombeoppdrag i Libya

Norske fly utførte natt til lørdag bombeoppdrag i Libya, der blant annet bygninger på en flybase var målet. Foto: Forsvaret / Scanpix
Norske fly utførte natt til lørdag bombeoppdrag i Libya, der blant annet bygninger på en flybase var målet. Foto: Forsvaret / Scanpix

Både natt til lørdag og lørdag formiddag har norske fly gjennomført bombing i Libya. Ingen sivile skal ha blitt drept, ifølge Forsvaret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jagerflyene slapp natt til lørdag først to laserstyrte og en GPS-styrt bombe mot to libyske stridsvogner før de på sitt andre oppdrag bombet flere bygninger på en flybase. Bombingen av de to stridsvognene var første gang de norske F16-pilotene brukte våpen under sitt oppdrag i Libya.

Også på dagtid har norske fly vært på bombeoppdrag.

– Vi har sluppet til sammen åtte bomber på ulike militære mål, sier John Espen Lien, seniortalsmann for Forsvarets operative hovedkvarter, til NTB om bombingen som skjedde lørdag formiddag.

Fire norske fly deltok i dette oppdraget. Forsvaret ønsker ikke å gå ut med flere detaljer om bombingen på formiddagen før rapportene om dette oppdraget er fullført.

Ifølge Lien har Forsvaret ingen indikasjoner på at sivile liv er gått tapt under de ulike bombeangrepene. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy