Sa hun hadde blitt voldtatt, ble arrestert

Eman al-Obaidi ble arrestert på pressehotellet da hun beskyldte Gaddafis soldater for å ha voldtatt henne (Foto: Scanpix).
Eman al-Obaidi ble arrestert på pressehotellet da hun beskyldte Gaddafis soldater for å ha voldtatt henne (Foto: Scanpix).

Eman al-Obaidi ble arrestert av libyske sikkerhetsstyrker ved frokostbordene på pressehotellet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalister på pressehotellet Rixos Al Nasr hotel holdt på å spise frokost da en opprørt kvinne kom stormende inn.

Hun rakk akkurat å fortelle at hun hadde blitt voldtatt av regjeringens styrker og å vise frem sårene og blåmerkene hun hadde på benet, da sikkerhetsstyrker kom inn og pågrep henne.

- Se hva de gjorde. De mishandlet meg, skrek Eman al-Obaidi.

Hun gråt og var svært oppbrakt, skriver The Guardian.

Jornalister som forsøkte å gripe inn i arrestasjonen ble holdt på avstand av sikkerhetsstyrkene, blant dem truet en mann med våpen.

Obaidi hevdet at hun hadde blitt arrestert under en sikkerhetskontroll i hovedstaden fordi hun var fra Bengazi, som er et samlingssted for opprørere.

- De bannet til meg og filmet meg. Jeg var alene. Det var whiskey. De bandt meg. De urinerte på meg, sa kvinnen, og fortalte at hun hadde blitt voldtatt av 15 menn i to dager.

En av journalistene som forsøkte å beskytte henne ble kastet ned på gulvet og sparket, en annen journalist ble slått og et CNN kamera knust.

Hun ble ført ut av hotellet og kjørt avgårde.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy