Villa ordnet spansk seier og satte rekord

NY REKORD: David Villa scoret to ganger mot Tsjekkia fredag. Foto: Scanpix

David Villa scoret to ganger, ordnet spansk seier over Tsjekkia og satte scoringsrekord. Han er nå oppe i 46 mål for det spanske landslaget.

Det betyr at han har scoret to mål mer enn Real Madrid-angriperen Raul i internasjonale kamper for verdens- og europamesteren.

Men det var gjestene fra Tsjekkia som tok ledelsen i fredagens EM-kvalifiseringskamp i gruppe I. Jaroslav Plasil ordnet 1-0 etter snaue halvtimen spilt i første omgang.

Ledelsen sto seg helt til villa sendte en lav ball forbi Tsjekkia-keeper Petr Cech i det 69. minutt. Deretter satte han et straffespark kontant i mål fire minutter senere.

Spania topper gruppen med fire strake seirer og 12 poeng. Det er seks poeng mer enn Tsjekkia som ligger på annenplass.