Stjernespekket norsk film

Stjernespekket møte: På bildet f.v.: Lachlan Nieboer, David Cross, Florian Lucas, Morten Faldaas, Petter Næss, Horst Schopis, Sondre K. Larsen, Valerie Saunders, Stig Henrik Hoff, Rupert Grint, Kim Haugen. Foto: Erik Aavatsmark. Bildet er tatt på Forsvarets Flysamling på Gardermoen. Foto: Pressebilde.
Stjernespekket møte: På bildet f.v.: Lachlan Nieboer, David Cross, Florian Lucas, Morten Faldaas, Petter Næss, Horst Schopis, Sondre K. Larsen, Valerie Saunders, Stig Henrik Hoff, Rupert Grint, Kim Haugen. Foto: Erik Aavatsmark. Bildet er tatt på Forsvarets Flysamling på Gardermoen. Foto: Pressebilde.

Regissør Petter Næss har sikret flere kjente navn til sin nye storfilm.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et stjernespekket møte som fant sted på Gardemoen fredag kveld før innspillingen av den nye, norske filmen «Comrade» som vil ha premiere i 2012.

Harry Potter-stjernen Rupert Grint og to av Tysklands mest populære unge skuespillere, Florian Lukas (Farvel Lenin) og David Kross (The Reader) vil sammen med den norske skuespilleren Stig Henrik Hoff og britiske Lachlan Nieboer spille tyske og engelske piloter som krasjlander i Norge under andre verdenskrig.

Nød skaper uvanlig vennskap

Filmen handler om den tyske bombepiloten Horst Schopis, en høyt utdannet, femte-generasjons militæroffiser som sammen med sitt flyteam krasjlander i den norske fjellheimen.

Imidlertid er ikke det ikke bare Schopis og teamet som har krasjlandet.

Den tyske offiseren blir satt på prøve da han møter noen engelske soldater på veien. Men istedenfor å drepe hverandre velger begger partene å samarbeide i sin kamp for å overleve i den iskalde norske vinteren.

98-år gamle Horst Schopis, eneste gjenlevende etter den virkelige hendelsen som har inspirert filmens historie, var også tilstede sammen med filmens regissør Petter Næss og produsent Valerie Saunders.

Filmen Comrade går i opptak i Norge neste uke, melder Kulturmeglerne.no i en pressemelding.

Personvernpolicy