Benekter PR-stunt

Erling Kagges forlag «Kagge Forlag» benekter at Anne Holts blogginnlegg der hun bekjenner at hun er den anonyme forfatteren bak «Kongepudler» er et PR-stunt (Foto: Scanpix)
Erling Kagges forlag «Kagge Forlag» benekter at Anne Holts blogginnlegg der hun bekjenner at hun er den anonyme forfatteren bak «Kongepudler» er et PR-stunt (Foto: Scanpix)

Likevel innrømmer Kagge-Forlag at det er beleilig at Anne Holt har stått fram som Anonym.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Anne Holt fredag skrev et innlegg på sin private blogg der hun står frem som forfatteren «Anonym» har telefonene på Kagge Forlag ikke stått stille.

Innrømmelsen kommer samme dag som Kagge Forlag slipper boka «Mordet på Anonym» av forfatteren ved samme navn. Forlaget benekter at det er Anne Holt som står bak pseudonymet. De nekter også for at innrømmelsen er deres eget PR-stunt.

- Jeg kan avkrefte at det er det. Vi ble like overraska som alle andre, sier Forlagssjef Anne Gaathaug til ABC Nyheter.

- Jeg er en mann

Som et svar på Holts bloggpost bringer de videre følgende pressemelding fra den «egentlige» forfatteren som hevder at han er er en mann.

«Jeg registrerer at en forfatter som kaller seg Anne Holt hevder at hun har skrevet Kongepudler, Kindereggeffekten, Klassekamerater og Mordet på Anonym. Det er en stor ære for meg at en profilert forfatter vil påta seg ansvaret for bøkene mine. Hvis det betyr mye for henne, så gjerne for meg. Men honoraret for bøkene skal jeg ha selv. hilsen Anonym (Mann)»

«Anonym» har i flere år skrevet satiriske politiske bøker som «Kongepudler», «Klassekamerater» og «Kinderegg-effekten» der han eller hun avslører en inngående innsikt i hva som skjer på innsiden av Norges politiske sfære. Spekulasjonene rundt hvem Anonym egentlig er har pågått siden første bok kom i 2006.

Les også: Ikke lenger «Anonym»?

Et mesterstykke

At innrømmelsen til Holt kommer akkurat i dag, kan virke som et mesterstykke av et PR-stunt.

Gaathaug innrømmer at oppstandelsen rundt «Anonym» er svært godt timet i forhold til lanseringen av den nye boka.

- Det er veldig beleilig. Jeg har stor respekt for alle regisserte pr-stunt, men jeg tror ikke at jeg kunne klart å få til en så elegant variant som den som kom i dag, sier Gaathaug.

Hun innrømmer også at et slikt stunt er så i ånden til Anonyms bokprosjekt at det like gjerne kunne vært handlingen i en av forfatterens bøker.

- Det kunne det. Alle hans bøker handler jo om det offentlige Norge, om mediestrategier, kommunikasjon og hele bøtteballeten, sier Gaathaug.

- Anne Holt har ikke myrdet «Anonym»

I sitt blogginnlegg tar Anne Holt et hardt «oppgjør» med Kagge Forlag. Hun sier at hun angrer på at hun gikk med på å skrive under pseudonym og at hun med dette ønsker å avslutte bokserien.

Det kan virke som om Holt prøver å ta livet av det hun hevder er hennes eget forfatteralias. Slik realiserer hun også tittelen i den nye boka «Mordet på Anonym».

«Med dette setter jeg punktum for det mest selsomme prosjektet jeg har vært med på», skriver Holt.

Anne Gaathaug sier til ABC Nyheter at medietrykket de siste timene har vært så stort at hun ikke har rukket å lese Holts innlegg.

- Hvis Holt hadde vært «Anonym» så ville jo dette vært et slags mord, men når han sier at han er en mann, så er han jo i høyeste grad i live vil jeg si, hevder forlagssjefen.

Hvorfor er det viktig for «Anonym» å fortelle at han er en mann?

- Det er ikke viktig for ham, men han synes vel at det er en relevant opplysning, sier Gaathaug.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy