Flyveleder sovnet på jobb

Flyveleder innrømmer å ha duppet av på jobb i kontrolltårnet i Washington. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Flyveleder innrømmer å ha duppet av på jobb i kontrolltårnet i Washington. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Passasjerfly fikk ikke kontakt med kontrolltårnet da de skulle lande.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et United Airlines-fly og et American Airlines-fly måtte onsdag morgen lande helt uten ledelse fra kontrolltårnet på Ronald Reagan National Airport i Washington DC.

De to pilotene fikk ikke kontakt med flyvelederen på over 20 minutter, og måtte ty til reserveløsning i en støttesentral i nærheten, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken var at den ansvarlige flyvelederen sovnet på jobb. Den erfarne flyvelederen innrømmet dette selv overfor etterforskerne i går, skriver Reuters. I avhøret forklarte han at det var hans fjerde nattskift på rad, og at han var helt alene i kontrolltårnet.

- Som tidligere pilot er jeg personlig svært opprørt over at denne flyvelederen ikke oppfylte sitt ansvar med å hjelpe disse to flyene med å lande, uttaler direktør i Federal Aviation Administration, Randy Babbitt.

Heldigvis førte ikke hendelsen til noen ulykke.

Flyvelederen er suspendert mens hendelsen etterforskes. Myndighetene skal også se nærmere på bemanningsproblemene ved kontrolltårnene i landet. Per dags dato opererer rundt 30 tårn med bare én kontrollør etter midnatt.

Personvernpolicy