Kenya tømt for kondomer

LAGERET TOMT: Holdningskampanjene ser ut til å ha virket, og etterspørselen etter kondomer er større enn noen gang i Kenya. Illustrasjonsfoto: Certo Xornal/Flickr
LAGERET TOMT: Holdningskampanjene ser ut til å ha virket, og etterspørselen etter kondomer er større enn noen gang i Kenya. Illustrasjonsfoto: Certo Xornal/Flickr

Resirkulering av kondomer har fått myndighetene i Kenya til å be om nødleveranser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterspørselen etter kondomer har eksplodert i Kenya, skriverBistandsaktuelt. I går bestilte Helsemyndighetene i landet en nødleveranse på 45 millioner utgaver av prevensjonsmiddelet.

Bestillingen kommer etter at det ble kjent at innbyggere i landet har begynt å resirkulere kondomer etter at lagrene gikk tomme.

Håpet er at nødleveransen skal leveres fra USA innen 10. april, fordi man ikke kan vente på leveringen av nye 180 millioner kondomer fra FNs befolkningsfond som er ventet i mai.

Månedsforbruket av kondomer i Kenya er nå på 20 millioner, etter å ha mer enn doblet seg på ett år.

Landet har vært hardt rammet av hiv-epidemien og myndighetene har hatt massive kampanjer for å få folk til å bruke kondomer.

Parlamentet drøfter også en flyavgift for å dekke aids-behandling, ifølge Bistandsaktuelt. Forslaget fra helseminister Beth Mugo går ut på at flypassasjerer skal betale en avgift på internasjonale avganger som skal gå til behandling av aids-syke og holdningsskapende arbeid for å unngå mor-barn smitte.

- Dersom noen er i stand til å betale for en flybillett til London, New York eller Dubai tror jeg ikke det vil være veldig som smertefullt for dem om de betaler et par dollar ekstra for å hindre at et barn skal få hiv fra sin mor, argumenterer Mugo.

15 andre afrikanske land, deriblant Chad, samler i dag inn penger gjennom lignende ordninger.

Personvernpolicy