Gaddafi-tilhengere lover hevn

Sørgende libyere demonstrerer i en begravelse for folk som skal ha blitt drept i koalisjonsstyrkenes luftangrep i Tripoli. Foto: REUTERS / Ahmed Jadallah / SCANPIX
Sørgende libyere demonstrerer i en begravelse for folk som skal ha blitt drept i koalisjonsstyrkenes luftangrep i Tripoli. Foto: REUTERS / Ahmed Jadallah / SCANPIX

Tilhengere av Libyas diktator Muammar Gaddafi lovet hevn da de torsdag deltok i begravelsen til sivile som angivelig er blitt drept i de vestlige bombeangrepene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Muammar Gaddafis blod er det samme som renner i alle libyeres årer, sa en av mennene som var til stede i gravferden i Tripoli.

En annen lovet at mange libyske barn vil dø i kamp mot «de vestlige kolonialistene». Andre understreket at de ikke lot seg skremme av den internasjonale militæroperasjonen.

– Når angrepene begynner, så danser vi i gatene. Ingenting skremmer oss, sa studenten Nizam Eddine til nyhetsbyrået Reuters.

Han fortalte at fetteren hans var en av dem som ble gravlagt.

Regjeringen i Libya hevder at nærmere hundre sivile er blitt drept siden militæroperasjonen begynte for fem dager siden. Opplysningene avvises av vestlige land, som understreker at de ikke har opplysninger som tyder på at sivilpersoner har mistet livet.

Journalister i Libya har flere ganger bedt om å få se stedene hvor flyangrepene angivelig har tatt sivile liv. Libyske myndigheter har så langt ikke gått med på dette.

I stedet har journalistene fått se drepte menn på et sykehus, uten at det ble presentert noe bevis for at de var sivile og ikke soldater. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy