- Vil ikke formidle rykter

Partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen flankert av generalsekretær Geir Mo og nestleder Per Sandberg på pressekonferansen i Stortinget etter det ekstraordinære sentralstyremøtet i partiet torsdag ettermiddag. Foto: Morten Holm / Scanpix.
Partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen flankert av generalsekretær Geir Mo og nestleder Per Sandberg på pressekonferansen i Stortinget etter det ekstraordinære sentralstyremøtet i partiet torsdag ettermiddag. Foto: Morten Holm / Scanpix.

Frp-formann Siv Jensen sier alle som kommer til dem med påstander om kriminelle handlinger bes henvende seg til politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-ledelsen kritiserte også «medias grafsing» ved en pressekonferanse etter et ekstraordinært sentralstyremøte torsdag ettermiddag.

- Vi vil ikke være formidler av rykter og påstander til media. All informasjon vi får gir vi til politiet. Det er først når fakta er kjent at det kan tas ut en eventuell tiltale mot vedkommende, sa Siv Jensen på pressekonferansen like før klokken 17 torsdag.

Les også: Ville kastrere seksualforbrytere

– Vi vil minne om når dere grafser i saker hvor dere ikke kjenner faktum, at dere kan påvirke utfallet og disse personenes videre skjebne, sa Jensen.

Siktet Frp-politiker

Den tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal ble søndag pågrepet av politiet, siktet for å ha filmet nakne menn på sitt eget bad med skjult kamera.

Siktelsen ble onsdag utvidet til også å gjelde seksuell omgang med en mindreårig. Senere har det kommet inn minst én anmeldelse til.

Det dreier seg om paragraf 201b – samme paragraf som omfatter nakenfilmingen.

Allerede for halvannet år siden skal Trond Birkeland ha drøftet sexanklagene mot ham med Frps generalsekretær, Geir Mo, skriver Stavanger Aftenblad ifølge NTB.

- Vi har løpende gitt politiet informasjon om alt vi vet, sa Jensen ved pressekonferansen.

Kritiserte pressen

Jensen startet sarkastisk med å takke for at «så mange journalister hadde møtt opp for å høre om Fremskrittspartiets syn på situasjonen i Libya», og fortsatte med kritikk mot pressens håndtering av Birkedal-saken.

- Jeg vil ikke formidle til media detaljer rundt hva slags påstander som har kommet frem verken i denne saken eller andre. At dere nå ønsker å forhåndsdømme både Frp og sentrale personer i Frp må være deres sak, sa Jensen.

Jensen ønsket ikke å kommentere detaljer om påstander som er fremsatt, men understreket at partiet tar denne type saker med det største alvor.

- Det er viktig for meg som leder i et ansvarlig parti å behandle denne saken på en ansvarlig måte. Vi vil tilby hjelp, støtte og råd. Men det er den som anser seg som fornærmet som må gå til politiet, det kan ikke Fremskrittspartiet gjøre.

Les også: Ny anmeldelse mot Birkedal

Personvernpolicy