Sår tvil om knivbevis i Skøyen-drapet

44-åringen, som tidligere har sitter varetektsfengslet i saken, ble mandat fengslet på nytt i fire uker. Foto: Berit Roald / SCANPIX.
44-åringen, som tidligere har sitter varetektsfengslet i saken, ble mandat fengslet på nytt i fire uker. Foto: Berit Roald / SCANPIX.

En norsk anatomiprofessor mener politiets nye knivbevis i Vegard Bjerck-drapet ikke holder mål. Han mener sårene ikke kan ha blitt påført av kniven tyske eksperter hevder er drapsvåpenet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rapport fra tyske krimteknikere om slitemerker på en fruktkniv var årsaken til at politiet i Oslo på nytt pågrep 44-åringen som har vært mistenkt siden drapet 18. desember 2008.

Mannens forsvarer, Knut Lindboe, har fått en ekspertuttalelse fra anatomiprofessor Per Holck som bestrider beviset, skriver VG Nett.

Holck, som er brukt som sakkyndig i en rekke store kriminalsaker, påpeker at stikkene Bjerck ble påført, er opptil elleve centimeter dype.

Bladet på fruktkniven, som er en av 14 beslaglagte kniver tyske krimteknikere har undersøkt, er bare 6,8 centimeter.

– Min klient stilte seg uforstående til den tyske rapporten. Nå er han glad for at det er kommet fagkyndige uttalelser som gjør at rapporten på ingen måte er siste ord i saken, sier forsvareren.

Oslopolitiet mener avviket kan forklares med sammentrekninger i muskelvevet, men Holck avviser at dette gjør så stort utslag.

Han påpeker at kniven også må ha gått gjennom Bjercks tykke skinnjakke, genser og skjorte.

Personvernpolicy