– Vil løslate norsk reporter innen 24 timer

Pro-Gaddafi-tilhengere i byen Ban-Waled, fotografert 23. mars. Foto: AP / Scanpix.
Pro-Gaddafi-tilhengere i byen Ban-Waled, fotografert 23. mars. Foto: AP / Scanpix.

Libyske myndigheter sier de vil løslate fire Al Jazeera-reportere, blant dem en norsk fotograf, innen 24 timer, melder TV-kanalen onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kan ikke bekrefte meldingen, men vi forventer at han blir løslatt, og vi holder libyske myndigheter fullt og helt ansvarlig for hans sikkerhet, sier kommunikasjonsrådgiver Kjetil Elsebutangen i Utenriksdepartementet til NTB.

– Vi tar saken svært alvorlig og jobber langs flere ulike spor, men vi har ikke anledning til å gå i detaljer, sier han.

Les også: Ingen enighet om NATOs rolle i Libya

Norske Ammar Al-Hamdan (33) er fotograf for nyhetskanalen Al Jazeera. Han og tre andre journalister ble pågrepet av Gaddafi-vennlige styrker ved byen Zawayiah 7. mars.

De har siden sittet fengslet i Libyas hovedstad Tripoli.

Les også: 2 milliarder Gaddafi-kroner frosset i Norge

Al-Hamdan er norsk statsborger av palestinsk opprinnelse. Han er gift med en norsk journalist. Hans tre andre er en tunisier, en mauritanier og en brite.

Sameer Shatara ved Al Jazeeras kontor i Oslo er svært bekymret over fengslingen, spesielt fordi Muammar Gaddafi og hans sønn Saif gjentatte ganger har sagt at Al Jazeera bare farer med løgn og er redskap for fiendtlige krefter.

Al Jazeera opplyste onsdag at en av deres kameramenn er drept i et bakholdsangrep i nærheten av Benghazi.

Finn flere nyheter på ABC Nyheters forside

Personvernpolicy