Hevder Nord-Sudan bombet

Hæren i Sør-Sudan hevder fly fra Nord bombet mål i delstaten Western Bahr al-Ghazal mandag. Kart: Google Maps.
Hæren i Sør-Sudan hevder fly fra Nord bombet mål i delstaten Western Bahr al-Ghazal mandag. Kart: Google Maps.

Hæren i Sør-Sudan anklaget onsdag styrkene i nord for å ha bombet to steder sør for deres grense.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen skjerper motsetningene mellom de to landene, i det Sør er i ferd med å forberede seg til full uavhengighet, melder AFP.

Men myndighetsrepresentanter fra nord og sør lot til å avdramatisere situasjonen da de senere samme dag ble enige om å fortsette samtaler med sikte på å løse sikkerhetsspørsmål før Sør-Sudan blir uavhengig i juli.


Les også: Ola Soldat klar til kamp under EU-flagg

- Et (nord) sudansk Antonovfly tilhørende de væpnede styrkene bombet to områder vest for Raja i delstaten Western Bahr al-Ghazal mandag morgen, sier talsmann for Det sudanske folkets frigjøringshær (SPLA), Philip Aguer.

- Folk var svært overrasket, da det ikke kom noen advarsel, men heldigvis mistet ingen livet. En talsmann for hæren i nord avviste beskyldningene som «fullstendig uriktige».

- Vi angrep ikke området i Raja, og det er det ingen grunn for oss til å gjøre, sier Sawarmi Khaled Saad til AFP.

FN i Sudan sier organisasjonen etterforsker de påståtte angrepene, som man fikk beskjed om da SPLA inntok områdene Sirka og Timsaha mandag og tirsdag.

De tidligere fiendene fra borgerkrigen mellom Nord- og Sør-Sudan har utvekslet bitre beskyldninger siden folkeavstemmingen om uavhengighet i sør i januar, der befolkningen nærmest enstemmig gikk inn for uavhengighet fra nord og dannelsen av en ny stat.

Les også: 99 prosent sa ja til løsrivelse for Sør-Sudan


Personvernpolicy