Frp-velgere tilgir lettere og fortere

Frps velgere er ikke så opptatt av moralske spørsmål, mener professor i sammenlignende politikk Tor Midtbø (Foto: Scanpix).
Frps velgere er ikke så opptatt av moralske spørsmål, mener professor i sammenlignende politikk Tor Midtbø (Foto: Scanpix).

Fremskrittspartiets velgere tilgir raskere sine ledere for sexskandaler og kriminalitet enn det andre velgere gjør. Det mener professor Tor Midtbø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midtbø, som er professor ved institutt for sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, tror ikke Birkedal-saken vil ha betydning for oppslutningen til Frp. Partiet har vært rystet av skandaler tidligere uten at det får velgerne til å falle fra, skriver Dagsavisen.

– Frps velgere skårer lavt på å være opptatt av moralske spørsmål, sier Midtbø.

Han viser til Søviknes-saken som ikke slo ut på oppslutningen om partiet.

– Frp gikk i perioden litt ned på meningsmålingene, men det var antakelig ikke på grunn av Søviknes-saken. De gjorde et veldig dårlig valg rett etterpå, men nedgangen begynte lenge før skandalen ble kjent og skyldtes Aps framgang, sier Midtbø.

Han får støtte av valgforsker Anders Todal Jenssen.

– Frp har ingen høy sigarføring i moralske spørsmål. Partiet har aldri fremhevet seg som dydens forsvarere i verden. Derfor har det ikke opparbeidet seg noen fallhøyde. Hvis du gjør noe uetisk i Kristelig Folkeparti er det mye verre, mener Todal Jenssen. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy