Hevder Frp-topp hadde sex med mindreårig

KAN BLI UTVIDET: Politiet vurderer å utvide siktelsen mot Frps tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal til å omfatte utuktig omgang med et barn under 16 år.
KAN BLI UTVIDET: Politiet vurderer å utvide siktelsen mot Frps tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal til å omfatte utuktig omgang med et barn under 16 år.

Politiet vil onsdag vurdere å utvide siktelsen mot Frps tidligere ordførerkandidat Trond Birkedal til å omfatte utuktig omgang med et barn under 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Stavanger Aftenblad vil politiet onsdag utvide siktelsen mot Birkedal til å ha smugfilmet seks uvitende menn mens de var nakne. I tillegg skal politiet også vurdere om han skal siktes for utuktig omgang med et barn under 16 år.

Les også: Birkedal samtykker til varetekt

Ifølge avisen skal en ung mann, som selv har tilknytning til Fremskrittspartiet, ha anmeldt Birkedal tirsdag kveld for et overgrep som angivelig fant sted da han var 15 år gammel.

Ifølge Dagbladet skal det dreie seg om at Birkedal hadde oralsex med 15-åringen på et hotellrom under FpUs sommerleir i 2008.

Den nå 17 år gamle gutten sier til avisen at det seksuelle samværet var frivillig, men at han likevel føler at han er blitt utsatt for et overgrep.

Les også: Nye avhør av Birkedal

17-åringen sendte en e-post til Frps generalsekretær Geir A. Mo og fikk til svar en oppfordring om gå til politiet med opplysningene og en eventuell anmeldelse. Gutten skal til avhør hos politiet onsdag morgen.

Ifølge VG skal flere kilder ha opplyst at Fremskrittspartiet for flere år siden skal ha fått reaksjoner på Birkedals oppførsel.

Partileder Siv Jensen sier imidlertid at hun aldri har hatt grunn til å reagere mot den tidligere FpU-lederen, men vil ikke si hvorvidt hun har fått reaksjoner på hvordan han har oppført seg.

Les også: Siv Jensen sjokkert etter pågripelse

Personvernpolicy