PST-tjenestemann siktet for to voldtekter

En tjenestemann i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er i løpet av fire dager siktet for å ha voldtatt to kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

31-åringen ble pågrepet for en voldtekt i Stavanger i helgen. Han er nå også siktet for å ha voldtatt en kvinne i Oslo for en måneds tid siden, skriver Aftenposten.no.

Mannen ble pågrepet på nytt tirsdag og avhørt av politiet i Oslo. Han nekter straffskyld i begge sakene.

– Vi pågrep politimannen tirsdag formiddag. Han er siktet for voldtekt av en voksen kvinne i Oslo, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, som leder sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt. Hun bekrefter at han er ansatt i PST.

Politiet i Stavanger ble varslet etter at en 31 år gammel kvinne ble funnet gråtende av forbipasserende i bydelen Storhaug lørdag morgen.

Hun skal ha forklart at hun var blitt voldtatt i en leilighet som mannen disponerer i byen. Mannen skal tidligere ha jobbet som politimann i Rogaland politidistrikt.

31-åringen ble pågrepet lørdag formiddag, men ble sluppet fri etter avhør. Etter å ha blitt avhørt på nytt tirsdag, ble han igjen sluppet fri. Politiet mener det ikke er grunnlag for å be om varetektsfengsling.

Mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, sier han er sikker på at saken vil bli henlagt som intet straffbart forhold.

– Han er helt trygg på at han ikke har gjort noe galt, sier Torstrup.

PSTs informasjonssjef Martin Bernsen bekrefter at de er kjent med siktelsene. De anser det som en personalsak, opplyser han. (©NTB)

Personvernpolicy