- Flyet var på vei rett mot oss

Halepartiet til transportflyet over bygningene i det tett befolkede Mvou Mvouområdet i Pointe-Noire dagen etter ulykken. Foto: Scanpix/AP.
Halepartiet til transportflyet over bygningene i det tett befolkede Mvou Mvouområdet i Pointe-Noire dagen etter ulykken. Foto: Scanpix/AP.

Ytterligere fire lik ble tirsdag funnet etter at et fly krasjlandet i Republikken Kongos økonomiske hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed har 23 mennesker mistet livet i ulykken, blant disse det russiske mannskapet på fire, melder AFP.

Transportflyet traff et arbeiderklassestrøk i Pointe-Noire da det gikk inn for landing mandag, smadret flere dusin hjem og forårsaket en brann innbyggerne sier varte i flere timer.

- I tillegg til de 19 likene vi fant i går har vi funnet ytterligere fire i morges. Dette bringer antall døde til 23, sier ordføreren i Pointe-Noire, Roland Bouiti-Viaudo, til AFP.

 En kvinne gråter mens beboere leter gjennom vrakrestene til fraktflyet som kræsjet i Pointe Noire mandag. Foto: AFP / Scanpix. En kvinne gråter mens beboere leter gjennom vrakrestene til fraktflyet som kræsjet i Pointe Noire mandag. Foto: AFP / Scanpix.

Flyet fra Trans Air Congo (TAC) hadde med seg fire russere, to piloter og to mekanikere, sier generaldirektøren for lokale luftfartsmyndigheter, Michel Ambende. Det var ifølge politiet fem passasjerer om bord.

Redningspersonell gjennomsøkte ruinene av de ødelagte bygningene på leting etter ytterligere ofre, mens 300 personer så på. Flyet var helt utbrent, og bare deler av halepartiet var inntakt.

Les også: 14 drept i flystyrt

14 såret

Myndighetene uttalte mandag at omkring 14 personer ble såret da Antonov-flyet rammet byens Mvou Mvou-distrikt.

Tilsammen 23 mennesker mistet livet i ulykken, blant disse det russiske mannskapet på fire, melder AFP. Foto: AFP / Scanpix.Tilsammen 23 mennesker mistet livet i ulykken, blant disse det russiske mannskapet på fire, melder AFP. Foto: AFP / Scanpix.

- Det er ikke ytterligere opplysninger om de sårede utover en kvinne som fikk tredjegrads forbrenning og evakueres til Sør-Afrika, la ordføreren til. Krasjet forårsaket en brann innbyggerne sier varte i tre timer. Flyet landet på et dekkdepot.

- Jeg så et fly ute av balanse på vei mot oss, sier Albin Ibara (35).

- På et tidspunkt skjente det forbi en flere etasjer høy bygning. Jeg la meg ned før jeg hørte krasjet.

Ambende sier en krisekomité vil bli etablert for å granske bakgrunnen for ulykken.

Flere ulykker

Antonov er den aldrende arbeidshesten til mange afrikanske land, og får ikke lenger lov til å frakte passasjerer i Kongo etter flere ulykker. Enkelte besetninger frakter imidlertid passasjerer mot en ekstraavgift.

Utover passasjerer og besetning var flyet nesten tomt, med unntak av omkring 750 kilo kjøtt, sier Ambende.

Pointe-Noire er hjem for omkring en million innbyggere, og har en større havn mot Atlanterhavet som håndterer mesteparten av importen til Kongo, samt oljeeksport.

I juni 2010 ble den australske gruveeieren Ken Talbot og ti av hans kolleger drept i en flyulykke nordvest i landet. I august 2009 ble seks besetningsmedlemmer drept da et Antonov transportfly krasjet på en kirkegård i utkanten av Brazzaville.


View Larger Map

Personvernpolicy