Nye avhør av Birkedal i utuktssak

Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Frp-politiker Trond Birkedal måtte tirsdag ettermiddag i nye politiavhør i forbindelse med anmeldelsen av ham for utuktig atferd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har siden søndag jobbet med å få oversikt i saken der Birkedal er siktet for å ha filmet en ung mann uten hans samtykke. Arbeidet inkluderer gjennom gang av Frp-toppens PC og filmutstyr, som ble beslaglagt da Birkedal ble pågrepet søndag kveld.

Les også: Siv Jensen sjokkert etter pågripelse

Tirsdag morgen trodde Birkedals advokat Arvid Sjødin at klienten hans ville bli løslatt snart. Men så fikk Sjødin beskjed om at Birkedal skulle inn til nye avhør klokka 13. Sjødin kunne ikke stille selv, ettersom han var i retten i forbindelse med en annen sak.

– Det er advokat Christian Faye Ree som er med Birkedal i avhør nå. Jeg vet ikke lenger om Birkedal blir løslatt i dag, sier Sjødin til NTB.

Advokaten har ikke fått meldinger fra politiet som tyder på at siktelsen er utvidet, men ifølge Rogalands Avis utelukker ikke politiadvokat Fredrik Martin Soma at dette kan skje.

Det er ikke kommet inn flere anmeldelser, men Soma sier de har vært i kontakt med minst én annen person som kan være fornærmet i saken.

Politiet er nå interessert i å komme i kontakt med vitner eller andre som kan kjenne til forholdene i saken.

Les også: Siktet Frp-politiker trekker seg fra alle verv

(©NTB)

Personvernpolicy