Siv Jensen sjokkert etter pågripelse

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Stavanger Frp vil tirsdag kveld diskuter hva lokallaget skal gjøre etter at Trond Birkedal har trukket seg som ordførerkandidat for Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til TV 2 sier partileder Siv Jensen at hun er lei seg og forferdet etter at Birkedal ble pågrepet søndag kveld.

– Nå er jeg først og fremst opptatt av at Fremskrittspartiet interesser blir ivaretatt, sier partileder Siv Jensen til tv-kanalen.

Stavanger Frp svarte tirsdag ikke på henvendelser, men sendte ut følgende pressemelding:

– Vi tar situasjonen med at Trond Birkedal har trukket seg til etterretning. Vi vil i dag klokka 18.00 ha styremøte i lokallaget for å bestemme prosessen videre. Vi vil komme tilbake med en ny pressemelding etter dette styremøtet.

Birkedal trakk seg etter å ha blitt siktet for å ha smugfilmet minst én tenåring på badet sitt.

Stavanger Frp blir blant annet nødt til å avgjøre om lokallaget skal avvikle nominasjonsmøte for å velge en ny ordførerkandidat.

Les også: Siktet Frp-politiker trekker seg fra alle verv

Kjente fra FpU

Birkedal ble søndag pågrepet for utuktig atferd mot en 19 år gammel gutt. Ifølge VG føler 19-åringen seg misbrukt etter at han skal ha avslørt at Birkedal har filmet ham i smug.

Mannen skal ha kjent Birkedal og besøkt ham jevnlig siden han meldte seg inn i FpU som 14-åring. Ifølge ham kan Birkedal ha filmet flere andre unge menn uten at de har visst om det.

Mannen meldte seg inn i FpU som 14-åring og tok kort tid senere kontakt med Birkedal, som da var leder av FpU. Siden det skal Birkedal ha invitert tenåringen på arrangementer i partiregi og dessuten ha betalt reiser fra Oslo og hjem til Birkedal i Stavanger.

Det var på et slikt besøk sist helg at 19-åringen skal ha undersøkt om Birkedal filmet ham i smug på badet. Ifølge 19-åringen skal han i lengre tid ha mistenkt at Birkedal har filmet ham.

Løslatelse

– Vi har ingen kommentarer til saken utover at vi regner med en løslatelse i løpet av tirsdagen. Nå må politiet få etterforsket saken ferdig, så tar vi det derfra, sier Birkedals advokat, Arvid Sjødin, til NTB tirsdag formiddag.

Etter at pågripelsen ble kjent mandag har det haglet inn med støtteerklæringer på Birkedals private Facebook-side. På hans Frp-tilknyttede profil bar flere av meldingene mer preg av hets etter at pågripelsen ble kjent.

Sjødin mener klienten hans tar det etter forholdene bra:

– Han er preget av situasjonen, som alle som blir utsatt for slike anklager vil bli. Samtidig er han vant med et visst press og talker dette.

Politiet i Stavanger vil uttale seg i saken tirsdag ettermiddag.

(©NTB)

Personvernpolicy