Store problemer på veiene i vest

Flom og rasfare skaper store problemer på veiene i Sogn og Fjordane og Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store nedbørsmengdene de siste dagene har ført til flom og rasfare på Vestlandet.

Mandag kveld tok et stort snøskred med seg et hus ved Flesje i Balestrand. To personer er fremdeles savnet, men forholdene er så farlige at redningsmannskaper foreløpig ikke har tatt seg inn i området.

Store nedbørsmengder og snøsmelting skaper store problem på veiene på Vestlandet. Bare i Sogn og Fjordane og Hordaland er nær 40 veier stengt.

Les oppdaterte trafikkmeldinger her

- Kjør forsiktig

Norges vassdrags- og energidirektorat melder om «betydelig økt vannfaring» i vassdragene helt fra Hordaland til Trøndelag. Bare i Sogn og Fjordane og Hordaland er omkring 40 veier stengte.

- Vi har folk ute flere steder for å vurdere situasjonen. Det er helt klart en utfordrende dag for oss, med så mye nedbør, sier prosjektleder Lars Erik Karlsen i Statens vegvesen til NRK Sogn og Fjordane tirdag morgen.

Han advarer mot stor snørasfare og ber folk om å kjøre forsiktig.

- I tillegg til rasfare, må folk være obs på mye overflatevatn. Det kan og ligge en del rusk i veibanen, i tillegg kan asfalten ha fått skader, sier Karlsen.

Flom på campingplass

Kvamskogen i Hordaland er hardt stedene som er hardt rammet av flom. Her truer vannmengdene med å ødelegge flere campingplasser. Kvernavollen camping vart evakuert i går kveld, og tirsdag morgen er det fare for at hele campingplassen skal oversvømmes.

- Dersom demningen gir etter blir det full oversvømmelse. Da snakker vi om store materielle skader, sier Torkjell Kjosås ved Kvamskogen vaktsentral til nrk.no.

Statens vegvesen er på stedet og jobber med å fjerne vannet, men det er usikkert hvor lang tid det vil ta.

Personvernpolicy