Carew spiller ikke mot Danmark

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

John Carew kommer ikke til å bli spilleklar til lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Danmark på Ullevaal stadion, melder fotballforbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har hatt smerter i korsryggen de siste to ukene. I denne perioden har han fått behandlinger i England.

Nå er han også testet og vurdert av landslagets medisinske team, og vurderingen er at Carew ikke blir spilleklar til Danmark-kampen.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke kan være med i denne viktige landskampen. Jeg har gjort alt jeg har kunnet for å bli klar i tide, men dessverre kommer kampen for tidlig for meg.

– Jeg er sterk i troen på at landslagsgutta skal klare slå Danmark på lørdag, sier John Carew til fotball.no.

Se også: Klare for norske "fjeldaper"

Det norske landslaget samles tirsdag i Sandefjord for å gjøre unna de siste forberedelsene til lørdagens kamp, men det blir altså uten Carew.

– Trist for Carew

De danske spillerne småsmilte under frokosten tirsdag. John Carews definitive forfall gjør at de kan se bort fra en vanskelig mann på Ullevaal.

Spissens fysikk er ikke noe Danmark liker. Avbudet hans var samtaleemne nummer én rundt bordene i Seaside-restauranten. Carews fravær ses på som en stor dansk fordel. Det skinner gjennom i hele troppen.

– Det er selvfølgelig trist for ham. Dette er en stor kamp mange har sett fram mot lenge. Men det er ikke overraskende for meg. Da jeg snakket med ham fredag, virket det 80 prosent sikkert at han ikke skulle spille, sier keeper Thomas Sørensen til NTB.

Han er klubbkamerat med Carew i Stoke.

– Det oser respekt av Carew. Han er en meget sterk spiller fysisk. Men det kommer andre inn nå. Det kan gjøre at Norge spiller litt annerledes, kanskje ikke så mye lange og høye baller. Det er vanskelig å si så mye om hva forfallet betyr for kampen. Vi får svaret lørdag, fortsetter Sørensen.

Moa inn

Danmark må ha poeng lørdag. Et tap gjør at de trolig kan glemme gruppeseier og EM-billett på den måten.

Carew scoret på Sørensen i 2-2-kampen i 2002. Nå kommer etter all sannsynlighet Mohammed «Moa» Abdellaoue (Hannover) inn.

Carew scorer ikke så mye på landslaget, men han har god uttelling i «viktige» kamper. Det er blitt 23 mål (noen få straffer) på 87 oppgjør. Dette er fasiten sesong for sesong:

1999: 1

2000: 2

2001: 6

2002: 1

2003: 0

2004: 2

2005: 1

2006: 1

2007: 6

2008: 1

2009: 1

2010: 1

(©NTB)

Personvernpolicy