Siktet Frp-politiker trekker seg fra alle verv

Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX
Fremskrittspartiet i Stavanger står uten ordførerkandidat etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv i partiet. Foto: Geir Otto Johansen / SCANPIX

Frp må finn en ny ordførerkandidat til Stavanger, etter at Trond Birkedal har trukket seg fra alle verv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-politikeren Trond Birkedal, som er siktet for utuktig atferd, har bedt om fritak fra alle verv i partiet. Dette omfatter også listeoppføringene til høstens valg.

Dermed må lokallagsstyret peike ut en ny ordførerkandidat innen ni dager, da går nemlig fristen ut.

Birkedal er siktet for å ha snikfilmet en naken mann på badet sitt, og valgte i går å trekke seg med umiddelbar virking, skriver NRK.

Filmingen skal ifølge anmeldelsen fra et tidligere FpU-medlem ha skjedd på badet til den sentrale Frp-politikeren, skriver Dagbladet.no.

Birkedal satt søndag kveld i avhør hos politiet. Samme dag ransaket politiet mannens hjem og tok blant annet beslag i politikerens PC.

– Jeg kan bekrefte at han er siktet og at han forholder seg til at det foregår en etterforskning. Han regner med at den snart er slutt, sier forsvareren, advokat Arvid Sjødin, til NTB.

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hvordan klienten forholder seg til spørsmålet om straffskyld.

Fritak

– Jeg har i kveld vært i kontakt med mannen, og det var i samtalen med meg at han ba om å få fritak fra alle sine verv i partiet, opplyser Frps generalsekretær, Geir A. Mo.

– Han er svært lei seg for situasjonen som er oppstått og ga uttrykk for at han var opptatt av at partiet lokalt og sentralt ble minst mulig skadelidende for det som har skjedd. Han var også svært opptatt av at lokallaget nå får den nødvendige ro til å håndtere situasjonen, sier generalsekretæren.

Lokallaget må tirsdag ta stilling til hva som vil skje med kommunevalglista. Alternativene er et nytt nominasjonsmøte for å velge en erstatter eller at lista leveres inn uten mannens kandidatur, opplyser Mo.

Ikke varetekt

Ifølge forsvarer Sjødin kommer ikke politiet til å be om varetekt i saken, men Birkedal satt mandag kveld fortsatt pågrepet hos politiet.

– Jeg regner med at han blir sluppet fri i løpet av den nærmeste tiden, sier forsvareren.

Tenåringen som har anmeldt Frp-politikeren, hevder han har sett filmopptak på mannens PC og at de også viste en annen tenåringsgutt som i skjul var blitt filmet naken, ifølge Dagbladet.no.

Bekrefter

Rogaland politidistrikt bekrefter overfor VG Nett at det er beslaglagt filmutstyr der filmingen skal ha skjedd.

– Jeg ønsker ikke å kommentere nærmere hva ransakingene har avdekket. Det skyldes delvis at vi er i ferd med å gå gjennom det beslaglagte materialet, forteller politiadvokat Fredrik Martin Soma.

Politiadvokaten opplyser at siktelsen foreløpig omfatter filming av én mann, men at det er grunn til å tro at siktelsen vil bli utvidet.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside

Personvernpolicy