Pågrepet for drap

Nytt spor i to år gammelt drapsmysterium.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en 44 år gammel mann i forbindelse med etterforskningen av drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i Oslo 18. desember 2008. Den pågrepne mannen er siktet for forsettlig drap, skriver politiet i en pressemelding.

Les også: - Skøyendrapet skjedde i affekt

Den 43 år gamle IT-gründeren ble drept med kniv i et garasjeanlegg tilknyttet sin egen bolig på Hoff på Skøyen for over to år siden.

Nabo av den drepte

Den pågrepne mannen har også tidligere vært pågrepet og fengslet for drapet. Den siktede skal være bosatt i nærområdet.

- Grunnlaget for pågripelsen er at politiet nå har fått en viktig teknisk rapport om en kniv som har vært til undersøkelse i Tyskland, skriver politiet.

Den siktede mannen vil bli fremtilt for fengsling under et rettsmøte i Oslo tingrett i dag kl. 15.00. Politiet vil ikke gå ut med flere opplysninger før etter fengslingsmøtet.

Nekter straffskyld

Den siktede mannen hevder fortsatt at han ikke har hatt noe med drapet å gjøre. Han sier at han ikke var i garasjen på drapstidspunktet, men at han var hjemme med døtrene sine og jobbet på PC-en sin.

– Han har vært i et politiavhør i formiddag der han stiller seg uforstående til anklagene. Han fastholder sin uskyld også etter at han ble konfrontert med denne nye rapporten, sier mannens advokat, Knut Lindboe, til NTB.

Politiet har beslaglagt 13 kniver hjemme hos den siktede mannen. Knivene har nå blitt undersøkt i Tyskland, og en fersk rapport konkluderer med at en av disse knivene kan ha blitt brukt til å drepe Vegard Bjerck.

Den siktedes forsvarer hadde mandag ettermiddag ennå ikke lest hele den omfattende rapporten, men konkluderer med at dette er en spesiell type bevis som det ikke nødvendigvis er tradisjon for å bruke i norsk rett. Advokat Lindboe påpeker også at knivene ble beslaglagt først et halvt år etter at Bjerck ble funnet drept.

Mysterium

Politiet gikk ut med fantomtegninger, og fikk inn mange tips tidlig i etterforskningen. Flere personer ble tatt inn til avhør, men alle ble sjekket ut av saken etter tips fra publikum. Det var lenge et mysterium hva som hadde ledet til at 43-åringen ble drept.

Verken tekniske funn på åstedet eller avhør av venner, kolleger, familie, naboer og vitner førte fram.

Politiet spekulerte lenge i om Bjerck kan ha overrasket biltyver i garasjeanlegget, og at de angrep og drepte ham.

Politiet drapssiktet familiefaren første gang sommeren 2009. De mente at mannen kunne mistenkes for å ha drept Vegard Bjerck fordi han hadde laget riper i biler og skrevet manus om mord i garasjeanlegg.

Les også: Drapssiktet på grunn av riper og filmmanus

Datteren til næringslivslederen ga han imidlertid alibi på drapstidspunktet, og næringslivslederen ble løslatt etter halvannen måned. Nå vil altså politiet fengsle ham på nytt etter nye undersøkelser.

SISTE: Fire ukers varetekt

44-åringen som er siktet for drapet på Vegard Bjerck på Skøyen i 2008, ble mandag varetektsfengslet i fire uker. Han anket på stedet.

Slitemerker på en fruktkniv styrker mistanken mot ham, mener politiet.

Personvernpolicy