FN-sjefen håper ny våpenhvile holder

FNs generalsekretær Ban Ki-moon håper at Gadaffi vil holde ord om våpenhvilen som ble innført søndag kveld. Foto: Chema Moya (EPA)
FNs generalsekretær Ban Ki-moon håper at Gadaffi vil holde ord om våpenhvilen som ble innført søndag kveld. Foto: Chema Moya (EPA)

FNs generalsekretær Ban Ki-moon håper den nye avtalen om våpenhvile mellom regjeringsstyrkene og opprørerne i Libya holder. Den libyske hæren må holde sine løfter, framholder han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ban rettet søndag en innstendig oppfordring til den libyske hæren om å holde løftet om at kamphandlingene ville bli innstilt samme kveld. Og selv om løftet blir holdt, vil dette bare være et første skritt mot en løsning på konflikten, framholdt han.

– Jeg håper oppriktig at de libyske myndighetene vil holde ord, og ber dem så sterkt jeg kan om å gjøre det. Men de har fortsatt å angripe sivilbefolkningen, og dette tilbudet må testes og etterprøves, sa Ban.

Når og hvis våpenhvilen viser seg å være holdbar, kan man gå videre i arbeidet med å løse konflikten i Libya, fortsatte generalsekretæren. – Da kommer vi til punktet der det kan innledes forhandlinger, framholdt han.

Gaddafi-regimet erklærte også våpenhvile sist fredag, etter at FNs sikkerhetsråd vedtok en resolusjon som åpnet for væpnet aksjon mot Libya. Men Gaddafis styrker fortsatte likevel sine angrep mot de libyske opprørernes viktigste støttepunkt Benghazi. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy