Start straffet slurvete Odd

Espen Hoff (til høyre) scoret mot gamle lagkamerater da Start slo Odd Grenland 2-0 i eliteserien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)
Espen Hoff (til høyre) scoret mot gamle lagkamerater da Start slo Odd Grenland 2-0 i eliteserien søndag. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Start våget, ville og prøvde hardt på bortebane mot Odd Grenland. Det betalte seg i form av 2-0-seier og tre poeng i den første eliteserierunden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start har hatt en kronglete oppkjøring til sesongen etter at trener Knut Tørum ikke ble lovet ny kontrakt. Men det så ut til å være glemt da laget gjestet Odd Grenland søndag. Espen Hoff straffet gamleklubben med ledermålet like før pause, mens Olufemi Oladapo sikret 2-0-seier etter en times spill.

Les også: Tøft eliteseriecomeback for Sogndal

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Utnyttelsen av sjansene gikk vår vei, og vi var i tillegg nær 3-0 på slutten. Vi har matchvinnere i begge ender og vant fortjent til slutt, sa Start-trener Knut Tørum til TV 2.

Odd slurvet

Det var riktig nok Odd som kom til de første store sjansene. Mattias Anderssons skudd etter fire minutter strøk stolpen, mens han også klinket et frispark i treverket etter et kvarter. Torgeir Børven var på returen etter frisparket, men ballen ville ikke i mål.

Les også: Ujah herjet med Stabæk

– Det er ikke noe nytt at vi taper seriepremierer, det gjør vi hvert år. Samtidig produserte vi mange sjanser, og jeg er fornøyd med det vi presterte i annen omgang. Spiller vi sånn, kan det bli bra, mente Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Andersson og Børven var frampå for hjemmelaget både før og etter pause, men marginene manglet for skienslaget søndag. Heller ikke da Børven kom alene gjennom med Kenneth Høie etter 56 minutter, lyktes det stortalentet å finne nettmaskene.

Les også: Tromsø innfridde i premieren

– Det er ingen som skal forvente at Børven (19) skal score i hver kamp. Blir presset for stort, skal vi passe på ham, sa Fagermo.

Effektivt Start

I mål ville ballen derimot for Start og Espen Hoff. Den tidligere Odd-angriperen ble spilt fri av Oladapo på fem meter, dempet ballen og satte den over keeper André Hansen og i mål.

– Det var veldig godt med en scoring. Det er bestandig gøy å komme tilbake til Skien, men samtidig spesielt å spille mot Odd. Her har jeg mange som gjorde mye for meg i starten av karrieren, sa målscoreren etter kampen.

Og mens Odd var uheldige og udyktige, viste Start effektivitet. Ringreven Ole Martin Årst skaffet seg rom på venstrekanten etter 61 minutter og slo nydelig inn foran mål. Der kom Oladapo i fullt firsprang og satte kula i nettet på hel volley.

Les også: Vålerenga åpnet med seier

I minuttene etter 2-0-scoringen fortsatte Start å skape sjanser, og hjemmelaget kan takke Hansen for at tapet ikke ble styggere. I tillegg måtte Odd Grenland avslutte kampen med ti mann, da Simen Brenne ble skadd etter at alle tre byttene var gjort. (©NTB)


Les flere sportsnyheter her

Les flere nyheter her

Personvernpolicy