To pågrepet og siktet for Høybråten-drapet

Politiet offentliggjorde tidligere denne uken dette bildet av Muhammad Bilal Aslam, som ble funnet død på Høybråten i Oslo forrige lørdag. Foto: Politiet/Scanpix
Politiet offentliggjorde tidligere denne uken dette bildet av Muhammad Bilal Aslam, som ble funnet død på Høybråten i Oslo forrige lørdag. Foto: Politiet/Scanpix

rdag ble to menn pågrepet og siktet for drapet på Muhammad Bilal Aslam. Samtidig gjør politiet det klart at de ikke utelukker flere pågripelser i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen ble funnet drept på Høybråten i Oslo forrige lørdag.

– De to, som er henholdsvis 20 og 24 år gamle, ble pågrepet etter intens taktisk og teknisk etterforskning, sa politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

De to er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

Pågrepet etter tips

Det var tips fra publikum som førte til pågripelsen etter at politiet lørdag ba om opplysninger om en plastkonteiner som ble sett i området. Politiet regner med at de pågrepne er identiske med de to som ble sett sammen med konteineren.

– Liket er fraktet fra et åsted til der det ble funnet. Mye tyder på at liket ble fraktet i konteineren, sier Hjort Kraby.

I mediene er det kommet fram at liket manglet et øre og flere fingre.

– Vi regner med at det ikke har noe med drapet å gjøre, men at det skyldes dyr, sier han.

Kjenninger

Politiadvokaten sier til NTB at de pågrepne har vært i kontakt med politiet før, blant annet i forbindelse med voldsutøvelse.

En av dem er hjemmehørende på Høybråten. Den drepte og de som nå er i politiets forvaring, hadde kjennskap til hverandre.

– Den yngste ble pågrepet på Rygge flyplass. Han var da i ferd med å forlate landet, mens den andre ble pågrepet i Oslo. Begge pågripelsene skjedde uten dramatikk, sier Hjort Kraby.

De to siktede satt søndag i avhør hos politiet. De blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Nekter straffskyld

Advokatene Knut Smedsrud og Vidar Lind Iversen er oppnevnt som forsvarere for de to drapssiktede.

– Han har avgitt en relativt lang forklaring. Han erkjenner ikke at han har noen befatning med denne saken, sier Smedsrud, som forsvarer den yngste av de to.

Advokaten satt søndag i politiavhør sammen med 20-åringen.

– Han har foreløpig ikke fått noe innsyn i dokumenter eller opplysninger som politiet sitter med, så per i dag er det ikke kjent hva som er grunnlaget for pågripelsen, sier Smedsrud til NTB.

Ifølge advokaten har den drapssiktede forklart at han ville forlate landet for å dra på ferie for å besøke familie. (©NTB)


Les flere nyheter her

Personvernpolicy