Northugs parademarsj

Petter Northug gikk i ensom majestet på jaktstarten og vant verdenscupfinalen i langrenn søndag. Her fra et tidligere renn. (Foto: Scanpix).
Petter Northug gikk i ensom majestet på jaktstarten og vant verdenscupfinalen i langrenn søndag. Her fra et tidligere renn. (Foto: Scanpix).

Petter Northug gikk i ensom majestet på jaktstarten og vant verdenscupfinalen i langrenn søndag. Finn Hågen Krogh sørget for at det ble dobbelt norsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Northug har avsluttet sesongen sterkt. Han sto over rennene i Lahtis på grunn av småsykdom og for å være i form til verdenscupfinalen. Foran søndagens jaktstart hadde han en suveren ledelse, og trønderen gikk i mål 1.45 minutt foran overraskelsesmannen Krogh, som tok annenplassen.

Krogh har imponert stort i Falun. Han var best i spurten mot verdenscupvinner Dario Cologna og Giorgio Di Centa. Annenplassen var personlig bestenotering for 20-åringen.

Northug tok karrierens tiende verdenscupseier, men det ble den eneste for sesongen. Han hadde ikke vunnet et renn i verdenscupen siden han vant minitouren i Falun i fjor.

25-åringen fikk første del av vinteren ødelagt av sykdom. Northug kom imidlertid knallhardt tilbake og ble nummer to i Tour de Ski. I VM på hjemmebane var han en av de største profilene med sine tre gull og to sølv. (©NTB)

Les også: Bjørgen vant enkelt

Les flere nyheter her

Personvernpolicy