Tripoli rystet av eksplosjoner

Eksplosjoner og ild fra luftvernartilleri rystet Libyas hovedstad Tripoli natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en korrespondent fra nyhetsbyrået AFP ble det sluppet bomber i nærheten av hovedkvarteret til Libyas leder Muammar Gaddafi sør i Tripoli. Et luftfartøy ble observert over byen samtidig med eksplosjonene.

Gaddafis styrker skal ha svart ved å åpne ild med luftvernartilleri. Det var natt til søndag uklart hvilke mål som var rammet.

I går ble det meldt om at både amerikansk og fransk militæret hadde skutt mot Libya. Amerikanske marinefartøy har skutt 110 krysserraketter mot 20 mål i Libya.

– Dette er bare første fase i det som vil bli militæroperasjon i flere faser, sa viseadmiral William Gortney, sjef for USAs militære fellesstab i Pentagon.

USA, Storbritannia, Frankrike, Canada og Italia kjemper sammen mot Gaddafis styrker i operasjonen som har fått navnet «Odyssey dawn» («Daggry-odysseen»). Det er i første rekke blit bombet mot mål rundt hovedstaden Tripoli og byen Misrata like ved.

Tidligere lørdag kveld gikk franske fly til angrep mot flere av Gaddafis stridsvogner på bakken i et område utenfor Benghazi.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy