Franske fly angrep i Libya

Et fransk jagerfly av typen Rafale tar av fra militærbasen Saint-Dizier øst i Frankrike lørdag. Vestlige luftstyrker gikk med støtte fra Den arabiske liga og FN inn i Libya for å stanse Muammar Gaddafis angrep på sivile i det nordafrikanske landet. Foto: Sebastien Dupont (Reuters/ECPAD/Scanpix)
Et fransk jagerfly av typen Rafale tar av fra militærbasen Saint-Dizier øst i Frankrike lørdag. Vestlige luftstyrker gikk med støtte fra Den arabiske liga og FN inn i Libya for å stanse Muammar Gaddafis angrep på sivile i det nordafrikanske landet. Foto: Sebastien Dupont (Reuters/ECPAD/Scanpix)

Et fransk fly utførte det første angrepet i Libya etter at en internasjonal militæroperasjonen ble igangsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde klokka 17.45 norsk tid lørdag, og flere stridsvogner og pansrede kjøretøy ble ødelagt, opplyser en tjenestemann i det franske forsvarsdepartementet. Ifølge Al Jazeera skjedde angrepet sørvest for byen Benghazi.

Militæroperasjonene er rettet mot et større område rundt Benghazi, øst i landet. 20 fly er satt inn i operasjonen.

Et fransk hangarskip vil bli sendt til Libya, opplyser forsvarsdepartementet. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy