Bjørgen vant igjen

Marit Bjørgen var som så mange ganger før suveren i kvinnelangrenn. Skiathlom i Falun ble lett match for Rognes-jenta. (Foto: Scanpix)
Marit Bjørgen var som så mange ganger før suveren i kvinnelangrenn. Skiathlom i Falun ble lett match for Rognes-jenta. (Foto: Scanpix)

Marit Bjørgen selv overrasket over hvor lett det var.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og i VM ble det fire gull og ett sølv.

Lørdag hang Justyna Kowalczyk hang med på klassisken fram til skibyttet, men da Bjørgen rykket i Mördarbakken var det game over. I mål ble avstanden hele 25,1 sekunder i Bjørgens favør på 10-kilometeren. I tillegg skaffet Bjørgen seg 45 bonussekunder.

– Jeg hadde ikke tenkt å gå for de første bonussekundene i det hele tatt, men jeg hadde gode ski, og det gikk så enkelt at jeg tok de lett, sa Bjørgen.

Søndagens jaktstart blir en eneste lang æresrunde for henne.

Kontroll

– Jeg ser at jeg har kontroll, men det gjelder å gå et bra løp da også. Jeg må i hvert fall holde meg på beina. Ett fall i en nedoverbakke og sekundene ryker fort.

Bjørgen delte lørdagens seier med gutta i smøreboden.

– Det er flinke karer. Jeg valgte klisterski, og det var nok lurt. Skiene var kjempebra. Det har de vært i hele år. Jeg har ikke hatt dårlige ski i et eneste renn, sa Rognes-løperen.

– Når bestemte du deg for å trykke til?

– Jeg hørte at Kowalczyk pustet tungt bak meg da vi begynte å skøyte. Da var det bare å gå på opp Mördarbakken. Det føles utrolig godt å avslutte sesongen på denne måten.

Trives

Marit Bjørgen slutter aldri å imponere. Lørdag var hun desidert best igjen. Hele henne oser av trygghet og harmoni.

– Det fungerer utrolig bra for tiden. Jeg lykkes fordi jeg trives så vanvittig bra for tiden. Jeg elsker å gå skirenn, og jeg stortrives i selskap med Egil (Kristiansen) og de andre jentene. Jeg gleder meg til å dra på tur sammen med dem hver eneste gang, sa 30-åringen som fyller 31 på mandag.

Sesongen er ikke helt over for Bjørgen ennå. Kommende helg går hun tremila i Tromsø under NM del 2.

(©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy