Regjeringen vil ha Oslo-los for utsatt ungdom

Harald Eias fiktive karakter Oslo-losen blir nå en realitet i hovedstaden. Men losene vil trolig opptre litt annerledes enn hvordan NRK-profilen gjør. (Foto: Scanpix).
Harald Eias fiktive karakter Oslo-losen blir nå en realitet i hovedstaden. Men losene vil trolig opptre litt annerledes enn hvordan NRK-profilen gjør. (Foto: Scanpix).

Unge i Oslo som har svak tilknytning til skole og arbeidsliv, vil få tilbud om tett oppfølging av en los.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Losen skal gi ungdommene tett oppfølging og hjelpe dem til å mestre tilbud som gis i skolen eller av andre offentlige tjenester. Ungdommene som får tilbudet om å delta, vil få en fast person å forholde seg til i kontakt med det offentlige, opplyser barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

– Utdanning er helt avgjørende for å utvikle et selvstendig voksenliv. Mange unge trenger ekstra hjelp til å håndtere utfordringer i og utenfor skolen. Losen skal være en ressurs som skal gjøre det enklere for utsatt ungdom, sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV).

Los-prosjektet inngår i regjeringens innsats for at flere kan fullføre videregående opplæring og være godt rustet for arbeidslivet. Oslo kommune har fått to millioner kroner fra departementet for å ansette personer som skal arbeide som loser. Losene skal ha base på Riverside ungdomshus på Grønland i Oslo. (©NTB)

Personvernpolicy